Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή - Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς κατά τις επόμενες ημέρες, δήλωσε η Μίνα Αντρέεβα

Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

«Δεν υπάρχουν προθεσμίες. Όσο συντομότερα επιτευχθεί η πρόοδος, τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Αντρέεβα πρόσθεσε πάντως πως το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, κατά πόσο υφίσταται πέραν της τεχνικής και πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε ότι οι εργασίες συνεχίζονται και στα δύο επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, με την πολιτική διάσταση των διαβουλεύσεων να επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων επί τη βάσει ωστόσο της τεχνικής προόδου. Υπενθύμισε, δε, ότι πρώτα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement) και μετά το Eurogroup να συγκληθεί έτσι ώστε να αποφασίσει για τις εκταμιεύσεις.
Κλείσιμο

Η κ. Αντρέεβα προσέθεσε πως οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς κατά τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενη στην συνάντηση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, η κυρία Αντρέεβα δήλωσε πως θα αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων και θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης