Bloomberg: Η ΕΚΤ συζητά πιο σκληρούς όρους για τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Bloomberg: Η ΕΚΤ συζητά πιο σκληρούς όρους για τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Η στάση του Διοικητικού Συμβουλίου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της επόμενης εβδομάδας

Bloomberg: Η ΕΚΤ συζητά πιο σκληρούς όρους για τη ρευστότητα στην Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει εάν θα περιορίσει την πρόσβαση της Ελλάδας στην έκτακτη παροχή ρευστότητας μετά από το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές.

Η ΕΚΤ προτίθεται να αυξήσει το κούρεμα στις εγγυήσεις για τις ελληνικές τράπεζες στα επίπεδα του 2014, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δείξει σύντομα διάθεση να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της, ανέφερε ένας αξιωματούχος στο Bloomberg.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ αναφορικά με τον ELA και την Ελλάδα, ο εκπρόσωπός της Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Κλείσιμο

Η στάση του Διοικητικού Συμβουλίου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, επισημαίνει το Bloomberg, καθώς ο ELA είναι ο μηχανισμός που κρατά τις ελληνικές τράπεζες στη ζωή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης