Πιστωτικές κάρτες: Πού και πόσο τις χρησιμοποίησαν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας

Πιστωτικές κάρτες: Πού και πόσο τις χρησιμοποίησαν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας

Σημειώνεται εδώ ότι μία από τις βασικές προτάσεις του ΣΕΤΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον τουρισμό είναι και η πιλοτική χρήση πιστωτικών καρτών στα νησιά πάνω από ένα όριο ανά συναλλαγή

Πιστωτικές κάρτες: Πού και πόσο τις χρησιμοποίησαν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας
Οι Βρετανοί τουρίστες είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα με πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα, ενώ συνολικά η χρήση πιστωτικών - χρεωστικών καρτών για το 2014 στη χώρα μας σημείωσε διψήφιο ποσοστό αύξησης. Συγκεκριμένα, πέρυσι η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος από τους ξένους τουρίστες στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 14,9%, με βάση τα στοιχεία της VISA, φθάνοντας συνολικά τα 2,576 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Visa και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αντικείμενο τις «Νέες Τεχνολογίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών για την Ανάπτυξη του Τουρισμού».

«Ο ΣΕΤΕ είναι από τους φορείς που πιστεύουν πολύ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη χρήση καρτών. Θεωρούμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να λυθούν μέσω της τεχνολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Α. Λαμνίδης.

Κλείσιμο
Σημειώνεται εδώ ότι μία από τις βασικές προτάσεις του ΣΕΤΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον τουρισμό είναι και η πιλοτική χρήση πιστωτικών καρτών στα νησιά πάνω από ένα όριο ανά συναλλαγή- εξ' ού και η θετική αντιμετώπιση από το Σύνδεσμο του προτεινόμενου μέτρου από πλευράς του οικονομικού επιτελείου για την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε νησιά με πάνω από 3.000 κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης