Είδε και τον Μακρόν ο Βαρουφάκης: «Αναζητούμε από κοινού τεχνικές λύσεις»

Είδε και τον Μακρόν ο Βαρουφάκης: «Αναζητούμε από κοινού τεχνικές λύσεις»

Στόχος της συζήτησης, ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, ήταν το «πως μπορεί συνολικά να βρεθεί μια συμφωνία που να μην είναι απλώς συμφωνία, αλλά και ουσιαστική επίλυση της κρίσης των τελευταίων ετών»

Είδε και τον Μακρόν ο Βαρουφάκης: «Αναζητούμε από κοινού τεχνικές λύσεις»
Η αναζήτηση «τεχνικών λύσεων» ήταν το αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης σήμερα, στο Παρίσι, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, αργά το απόγευμα, ύστερα από την πρωινή συνάντηση με τον ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.

Η συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα και ένα τέταρτο, έγινε στις 20:00 ώρα Ελλάδας, αφού επέστρεψε ο κ. Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες, όπου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η συζήτησή μας ήταν σε τεχνικό επίπεδο. Ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη αλλά εποικοδομητική, στο πλαίσιο των τεχνικών λύσεων που ψάχνουμε από κοινού να βρούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το τέλος της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Κλείσιμο
Ο υπουργός εξήγησε στη συνέχεια ότι με τον κ. Μακρόν «έχει μια πολύ καλή σχέση στο τεχνικό επίπεδο».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από κοινού βάζουμε το θέμα απέναντι και από κοινού προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο κ. Μακρόν «βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση κάποιων ιδεών στο πλαίσιο της προσπάθειας των επόμενων ημερών για την εξεύρεση λύσεων».

Στην ερώτηση αν συζήτησαν για τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως συζήτησαν για «χρηματοοικονομικά, δημοσιονομικά, μεταρρυθμίσεις, τραπεζικά, τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και τις εκπρόθεσμες οφειλές».

Στόχος της συζήτησης, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης ήταν το «πως μπορεί συνολικά να βρεθεί μια συμφωνία που να μην είναι απλώς συμφωνία, αλλά και ουσιαστική επίλυση της κρίσης των τελευταίων ετών».

Μετά το Παρίσι, ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στη Ρώμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης