BBC: Στο Eurogroup θα μάθουμε εάν η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ

BBC: Στο Eurogroup θα μάθουμε εάν η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ

Κορυφαίοι αξιωματούχοι «εκμυστηρεύθηκαν» ότι η Γερμανία έχει χάσει τόσο την υπομονή της όσο και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα

BBC: Στο Eurogroup θα μάθουμε εάν η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ
Την άποψη ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για το εάν θα υπάρξει ή όχι Grexit, εκφράζει ο Robert Peston, αρθρογράφος του BBC.

Όπως αναφέρει ο Peston, την παραπάνω άποψη εξέφρασαν αρκετοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι με τους οποίους έχει συνομιλήσει, οι οποίοι του εκμυστηρεύθηκαν ότι η Γερμανία έχει χάσει τόσο την υπομονή της όσο και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, τονίζει ο αρθρογράφος, στην Ευρωζώνη έχει εμφανιστεί μία περίεργη συμμαχία μεταξύ μινιμαλιστών και μαξιμαλιστών, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα. Οι μινιμαλιστές πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον τα κατάλληλα «μαξιλάρια» και έχει λάβει τα απαρίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Οι μαξιμαλιστές ευελπιστούν ότι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης θα εφαρμόζονται, μέσω ενός Grexit θα δημιουργήσουν ένα «φόβητρο» που μπορεί να τρομάξει τόσο τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες. Ένα Grexit αποτελεί το κατάλληλο «φόβητρο».

Κλείσιμο
Επίσης, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση σε λαϊκίστικα κόμματα -όπως το Podemos στην Ισπανία ή το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία- ότι μπορείς να μη συμβαδίσεις με τους κανόνες της Ευρωζώνης και να έχεις αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης