Financial Times: Θα χάσει η Ελλάδα και τον τελευταίο της «φίλο» στην Ευρώπη;

Financial Times: Θα χάσει η Ελλάδα και τον τελευταίο της «φίλο» στην Ευρώπη;

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει. Χάνουμε χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος», είχε δηλώσει ο Γάλλος υπ. Οικονομικών 

Financial Times: Θα χάσει η Ελλάδα και τον τελευταίο της «φίλο» στην Ευρώπη;
Η Ελλάδα, μάλλον, έχασε τον τελευταίο της φίλο στο Eurogroup της Ρίγα. Τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, όπως, τουλάχιστον, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Στο τελευταίο Eurogroup, σε πλήρη αντίθεση με το παρελθόν και τη «συμπαθητική στάση» που διατηρούσε έναντι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη ο κ. Σαπέν, συντάχθηκε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. «Η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει. Χάνουμε χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος», είχε δηλώσει ο κ. Σαπέν.

Σύμφωνα με τους F.T., από την έναρξη της τρέχουσας κρίσης, ο κ. Σαπέν ήταν ένας από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές της νέας ελληνικής κυβέρνησης, προτρέποντας τους άλλους Ευρωπαίους να φθάσουν σε ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο, μετά από συνάντησή του με τον κ. Βαρουφάκη, είχε δηλώσει ότι η Αθήνα χρειάζεται χρόνο προκειμένου να συντάξει μία λίστα νέων μεταρρυθμίσεων.
Κλείσιμο

Από την πλευρά τους στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης υποστηρίζουν στους Financial Times, ότι στην ουσία η στάση του κ. Σαπέν έναντι της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει, όμως, είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων.

Η αλλαγή της στάσης του Γάλλου υπουργού Οικονομικών φαίνεται ότι «ανακουφίζει» το Βερολίνο, ενώ οι F.T. υποστηρίζουν ότι στις συνεδριάσεις ο κ. Σαπέν είναι σχεδόν το ίδιο σκληρός έναντι της Ελλάδας όσο και ο Γερμανός ομόλογός του Β. Σόιμπλε.

«Ακόμη και οι Γάλλοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας ήταν πιο ευπρεπής έναντι των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Αθήνα δεν φαίνεται να έχει κλείσει ραντεβού με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει έργο», υποστηρίζει, ανώνυμα, Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στο τελευταίο Eurogroup, ο κ. Σαπέν συντάχθηκε με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για «καθυστερήσεις που οφείλονται σε τεχνικά θέματα – όπως πως και που θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων – ενώ τόνισε στον κ. Βαρουφάκη ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι του υπάρχοντος προγράμματος», υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης