Στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη

Στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη

Θα συμμετέχει στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για την Ανάπτυξη για το 2015 

Στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη
Στις Βρυξέλλες, μεταβαίνει σήμερα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη, όπου θα συμμετέχει στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για την Ανάπτυξη για το 2015 (European Report on Development - ERD 2015). Θέμα της Ευρωπαϊκής Έκθεσης είναι η χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο και η διασύνδεσή της με τις δημόσιες πολιτικές.

Στην παρουσίαση της ERD 2015, στη σύνταξη της οποίας συμμετέχει η κυρία Κατσέλη ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή τεσσάρων ακόμη ιδρυμάτων από το εξωτερικό, θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας & Ανάπτυξης κ. Νέβεν Μίμικα (Neven Mimica), ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών της Αιθιοπίας Δρ. Αβραάμ Τεκέστε (Dr Abraham Tekeste), ο αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος Διεθνούς Οικονομίας & Ανάπτυξης του Brooking Institutes Δρ.Χόμι Χάρας (Dr Homi Kharas), o επικεφαλής του ERD 2015 Δρ. Ντίρκ Βίλεμ ντε Βέλντ (Dr Dirk Willem te Velde) κ.α.

Την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, η κυρία Κατσέλη θα μιλήσει για την οικονομική ολοκλήρωση και διακυβέρνηση στην Ευρώπη, στο συνέδριο το οποίο διοργανώνει το Université libre de Bruxelles (ULB) και έχει ως θέμα «Governance and Convergence in Europe».

Κλείσιμο
Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Πιέρ Μοσκοβισί (Pierre Moscovici), το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Μαρία Χοάο Ροντρίγκες (Maria Joao Rodrigues), o πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Λάζλο Άντορ (László Andor), o καθηγητής του ULB και senior fellow του Bruegel Αντρέ Σαπίρ (André Sapir) κ.α.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης