Τσιρώνης: Δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους

Τσιρώνης: Δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους

«Δεχόμαστε πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν είναι οικονομικός αλλά πολιτικός» 

Τσιρώνης: Δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Τιθορέα της Φθιώτιδας δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει «σε πολλές υποχωρήσεις στο πρόγραμμά της και έχει δεχθεί να μεταθέσει εξαγγελίες για την επόμενη χρονιά».
«Δεχόμαστε πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν είναι οικονομικός αλλά πολιτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν ήταν άλλη κυβέρνηση στην θέση μας οι εταίροι θα είχαν δώσει τα δεκαπλάσια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «διατηρεί ελάχιστες κόκκινες γραμμές» και προσδιόρισε ότι σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν μέχρι τέλους στους όρους που θέτουν τότε «υπάρχει και η λύση της προσφυγής στον λαό, όχι σε εκλογές αλλά σε δημοψήφισμα για να πάρει θέση ο λαός απέναντι στην συμφωνία».

Παράλληλα ο κ. Τσιρώνης δεν απέφυγε να αναφερθεί στην έλλειψη ρευστότητας επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν έχει πάρει εξωτερική χρηματοδότηση εδώ και 9 μήνες και τόνισε ότι «έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε τόσο στις υποχρεώσεις στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, κάτι στο οποίο είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο».
Κλείσιμο

Ο κ. Τσιρώνης συζήτησε με τους κατοίκους σειρά από θέματα που έχουν σχέση με την παραγωγή αλλά και το χωροταξικό της περιοχής.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης