Μάρδας: Σήμερα δεν έχουμε τα χρήματα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Μάρδας: Σήμερα δεν έχουμε τα χρήματα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Η απόφαση του ΣτΕ θα γίνει σεβαστή, η κυβέρνηση θα βρει τρόπο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών - Θα χρειαστεί πακέτο με συμφωνία τον Ιούνιο, αλλά όχι 40 δισ. ευρώ, είπε - Ίσως στις 8 Μαΐου το έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, προέβλεψε

Μάρδας: Σήμερα δεν έχουμε τα χρήματα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
«Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. 

Αναφερόμενος στα ασφυκτικά δεδομένα που θα δημιουργήσει στα ταμεία του Κράτους η απόφαση του ΣτΕ, ο κύριος Μάρδας τόνισε πως «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά αν υπάρξει δυσκολία ο νόμος επιτρέπει στη κυβέρνηση να αναβάλλει τις πληρωμές αυτές. Ωστόσο, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση, η κυβέρνηση θα εξετάσει τους τρόπους άντλησης ρευστότητας για να αντιμετωπίσει το θέμα, με βάση τους περιορισμένους όρους της ελληνικής οικονομίας», εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό focus.

«Όσο πιο νωρίς κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές στην παρούσα φάση τόσο το καλύτερο, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά», είπε ακόμα ο κύριος Μάρδας και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το Eurogroup να συνεδριάσει νωρίτερα από τις 11 Μαίου, ίσως στις 8 του μήνα.

Κλείσιμο

 
Σε ότι αφορά το πακέτο βοήθειας το οποίο θα απαιτηθεί τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής υπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί το ύψος του με ακρίβεια δήλωσε ότι «αυτό το πακέτο θα συνοδευθεί με συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε με τους δανειστές μας. Το ΔΝΤ σε μια τέτοια περίπτωση δεν φαίνεται να θέλει να συνδράμει, αλλά αυτό είναι μάλλον θετικό, αφού το Ταμείο λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία από εκείνη της ΕΚΤ».

Σε ερώτηση σχετικά με την προσφυγή σε εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε σαφής και κατηγορηματικός «δεν είναι η προσήκουσα λύση, εγώ εκφράζω την αντίθεσή μου με σαφήνεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης