Βάιντμαν: Απογοητευτική η κυβέρνηση Τσίπρα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

Βάιντμαν: Απογοητευτική η κυβέρνηση Τσίπρα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων

Η χρεοκοπία μιας χώρας της Ευρωζώνης είναι εφικτή - Τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους πράξεων, τόνισε

Βάιντμαν: Απογοητευτική η κυβέρνηση Τσίπρα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων
Ως εφικτή θεωρεί τη χρεοκοπία μίας χώρας της Ευρωζώνης ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Έσεν ο κ. Βάιντμαν υποστήριξε ότι «τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους πράξεων. Πρέπει να υπάρχει μια αντιστοιχία ανάμεσα στον έλεγχο και την υποχρέωση».

Ανέφερε ακόμη ότι «στο τέλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την δυνατότητα της χρεοκοπίας από ένα κράτος μέλος, χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα», ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα υπογράμμισε πως «είναι επιτακτικό να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα μια λειτουργική διοίκηση που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμο μονοπάτι και το κυριότερο, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μέσω μιας αξιόπιστης μεταρρυθμιστικής πορεία. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έπνιξε τις ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης