Economist για απομάκρυνση Βαρουφάκη: Επιτέλους, η Ελλάδα προχωρά ένα βήμα!

Economist για απομάκρυνση Βαρουφάκη: Επιτέλους, η Ελλάδα προχωρά ένα βήμα!

«Αποβλήθηκε» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού που περιγράφει τι σημαίνει ο ανασχηματισμός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για την πορεία των συνομιλιών

Economist για απομάκρυνση Βαρουφάκη: Επιτέλους, η Ελλάδα προχωρά ένα βήμα!
Ως ένα θετικό βήμα, που έρχεται την τελευταία στιγμή για να «σώσει» τις διαπραγματεύσεις, αναδεικνύει το περιοδικό Economist την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας. 

«Επιτέλους, η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα βήμα μακριά από την πιθανή καταστροφή της χρεοκοπίας. Η ξαφνική απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη, του υπουργού Οικονομικών που αρέσκεται στις συζητήσεις, υποδεικνύει μια αλλαγή πολιτικής της τελευταίας στιγμής από τον αριστερό πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, μια αλλαγή που θα μπορούσε να αναζωογονήσει τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας με τους διεθνείς πιστωτές της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, που έχει τίτλο «Αποβλήθηκε»! 

Επισήμως, αναφέρει ο Economist, ο κύριος Βαρουφάκης απλώς παραμερίστηκε, καθώς παραμένει επικεφαλής της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και θα συνεχίσει να συμμετέχει στις συναντήσεις τους Eurogroup. «Αλλά δεν διευθύνει πλέον τις διαπραγματεύσεις. Η δουλειά ανατέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έναν οικονομολόγο από την Οξφόρδη, που αντίθετα με τον κύριο Βαρουφάκη, είναι επί χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει το Economist, που δεν παραλείπει να αναφέρει και τον ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη στο νέο σχήμα: «Ο κύριος Τσακαλώτος θα παρακολουθείται στενά και θα εποπτεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Χουλιαράκης, επίσης από το γραφείο Δραγασάκη, αναλαμβάνει τις καθημερινές συνομιλίες με τους δανειστές της χώρας από τον Νίκο Θεοχαράκη».  

Κλείσιμο
Οι αγορές έδειξαν μετριοπαθή αισιοδοξία για τις εξελίξεις, σημειώνει ο Economist, καθώς είναι νωρίς για «ευφορία» στο θέμα της Ελλάδας. «Ο επιδεικτικός τρόπος του κυρίου Βαρουφάκη και οι "ανορθόδοξες" διαπραγματευτικές του τακτικές, βρέθηκαν στο στόχαστρο για την δυσκολία που έχει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις. Αλλά τα προβλήματα που έχει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ψηφοφόρων της και να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δεν λύνονται επειδή αντικαταστάθηκε το δερμάτινο μπουφάν του Βαρουφάκη με μια γραβάτα. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης