«Βρέχει πρόστιμα» της εφορίας λόγω μη προσκόμισης δικαιολογητικών

«Βρέχει πρόστιμα» της εφορίας λόγω μη προσκόμισης δικαιολογητικών

Τα πρόστιμα φτάνουν έως και τα 500 ευρώ - Αφορά όλους όσοι δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά για δηλώσεις που υπέβαλαν πέρυσι ή τα προηγούμενα έτη

«Βρέχει πρόστιμα» της εφορίας λόγω μη προσκόμισης δικαιολογητικών
Με πρόστιμα 100 έως και 500 ευρώ τιμωρεί το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες φορολογούμενους που δεν προσκόμισαν στην εφορία τα δικαιολογητικά των δηλώσεων που υπέβαλαν πέρυσι ή τα προηγούμενα έτη.

Με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου δίνει εντολή στις ΔΟΥ να προβούν σε εκκαθάριση των δηλώσεων που παραμένουν εκκρεμείς επειδή, αν και κλήθηκαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τα έσοδα και τις δαπάνες που δήλωσαν, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην εφορία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται για μη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους υπόχρεους, κυμαίνονται από 100 και 250 έως 500 ευρώ κατά περίπτωση.
Κλείσιμο

Η απόφαση αφορά στις δηλώσεις εισοδήματος οικονομικών ετών 2014 αλλά και προηγούμενων ετών, που δεν έχουν εκκαθαριστεί, επειδή δεν προσκομίστηκαν για έλεγχο τα δικαιολογητικών που ζητήθηκαν από την Φορολογική Διοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης