Τσέχος ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνουμε ακόμη στο ευρώ λόγω Ελλάδας

Τσέχος ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνουμε ακόμη στο ευρώ λόγω Ελλάδας

Ο Αντρέι Μπάμπις είπε πως φοβάται το υψηλό κόστος υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος, την αρνητική επίδραση στις εξαγωγές και την απειλή μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Τσέχος ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνουμε ακόμη στο ευρώ λόγω Ελλάδας
Η Τσεχία δεν σκοπεύει να υιοθετήσει το ευρώ, τουλάχιστον μέχρι το 2018, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας ο οποίος, σύμφωνα με τους Financial Times, αποκάλυψε την Τρίτη πως η κατάσταση στην Ελλάδα, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της χώρας.
 
Ο Αντρέι Μπάμπις δήλωσε πως φοβάται το υψηλό κόστος υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος, την αρνητική επίδραση στις εξαγωγές και την απειλή μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

«Δεν είμαι υπέρ της εισόδου στην ευρώ. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μπορούμε να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, ωστόσο, ένα σχέδιο υιοθέτησης του νομίσματος είναι βέβαιο ότι δεν συμβεί», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, στο περιθώριο του Eurogroup της Λετονίας, ο Αντρέι Μπάμπις δεν είχε διστάσει να δείξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την... «αγάπη» που έχει για τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, μέσα από μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter.

«Eνας ωραίος τύπος, αν εξαιρέσεις τα 329 δισ. που χρωστάει», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την παρακάτω εικόνα, στην οποία απεικονίζεται να ποζάρει δίπλα στον κ. Βαρουφάκη. 

Το tweet του κ. Μπάμπις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης