Ποιοι «επιτέθηκαν» στον Βαρουφάκη στο Eurogroup της Ρίγας

Ποιοι «επιτέθηκαν» στον Βαρουφάκη στο Eurogroup της Ρίγας

Ο Σόιμπλε μίλησε ελάχιστα, λένε πηγές της διαπραγμάτευσης και εξηγούν πως ο Ιταλός, ο Γάλλος ακόμα και ο Κύπριος υπ. Οικονομικών ήταν εκείνοι που έβαλαν τις φωνές στον Έλληνα συνάδελφό τους

Ποιοι «επιτέθηκαν» στον Βαρουφάκη στο Eurogroup της Ρίγας
Σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και θα καταλήξουν Ελλάδα και δανειστές σε συμφωνία εξέφρασε ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος, που μίλησε στον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο.

«Ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν γίνει. Μόνο το διάστημα λίγο πριν από τη Ρίγα. Με αυτούς τους ρυθμούς πάμε για φθινόπωρο. Εάν η Ελλάδα βιαστεί, τότε μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα στις 11 Μαΐου. Διαφορετικά πάμε για τέλος Ιουνίου», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικράτησε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Λετονίας είπε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου ήταν εκείνοι που έβαλαν κατά του Έλληνα συναδέλφου τους και πρόσθεσε: «Ο Σόιμπλε μίλησε ελάχιστα. Το ίδιο και οι Πορτογάλοι. Ο Βαρουφάκης δέχθηκε μεγάλη επίθεση από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Ακολούθησαν οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης αλλά και η Μάλτα και η Κύπρος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης