Ξυδάκης: Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα χρέη του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ - Εκταμιεύσεις για τη μισθοδοσία

Ξυδάκης: Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα χρέη του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ - Εκταμιεύσεις για τη μισθοδοσία

Εντός των ημερών θα εκταμιευτεί 1 εκατ. ευρώ - Θα διαταχθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος 

Ξυδάκης: Στα 2,5 εκατ. ευρώ τα χρέη του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ - Εκταμιεύσεις για τη μισθοδοσία
Ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη να ρυθμιστούν τα χρέη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) προς το ΙΚΑ, που μέχρι πρότινος έφθαναν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Και αναμένει άμεσα, όπως τονίζεται, την πλήρη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση εκ μέρους της διοίκησης, προτού διαταχθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα προηγούμενα έτη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «έχει εγκριθεί και εντός των ημερών εκταμιεύεται προς το ΚΘΒΕ το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτό, 550.000 ευρώ θα διατεθούν για τις ανάγκες της μισθοδοσίας, ενώ περίπου 450.000 ευρώ προορίζονται για το ΙΚΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατό να μπεί το ΚΘΒΕ σε ρύθμιση. Το χρέος κανονίστηκε να αποπληρωθεί σε 150 δόσεις». Και υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού «εκταμίευσε προ μηνός το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκ των οποίων 540.000 ευρώ δεσμεύθηκαν για χρέη προς το ΙΚΑ και τις τράπεζες».

Προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού είναι η μισθοδοσία των εργαζομένων και η επαναφορά της «κανονικής λειτουργίας του κατ’ εξοχήν θεατρικού οργανισμού της Βορείου Ελλάδος τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης