Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά τον παραγκωνισμό Βαρουφάκη

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά τον παραγκωνισμό Βαρουφάκη

«Ράλι ανόδου» για τον Γενικό Δείκτη Τιμών που σημείωσε άνοδο 4,37% στις 794 μονάδες

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά τον παραγκωνισμό Βαρουφάκη
Με ανακούφιση φαίνεται ότι υποδέχθηκαν οι επενδυτές τον ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που κωδικοποιείται στην αναβάθμιση των κυρίων Τσακαλώτου και Χουλιαράκη και αντίστοιχη υποβάθμιση των κυρίων Βαρουφάκη και Θεοχαράκη.

Παρά το αρνητικό άνοιγμα σημειώθηκε ανοδικό «ξέσπασμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να υπερβεί τις 800 μονάδες που θα είναι ένα κρίσιμο σημείο καθώς θα επανέλθει εκ νέου στην ανοδική ζώνη.

Η αγορά έκλεισε δυνατά με κυρίαρχες τις τράπεζες, ωστόσο σήμερα ακολούθησαν μια σειρά από blue chips.

Κλείσιμο
Όπως και την Παρασκευή, το χρηματιστήριο «μάζεψε» δυο φορές σε χαμηλά σημεία και από εκεί ακολούθησε μια σταθερή ανοδική πορεία, η οποία έφθασε σε άνοδο έως και 4,37%  και τον Γενικό Δείκτη στις 794,84 μονάδες. Συγκεκριμένα, στις 1.30 το μεσημέρι και στις 2:45 η αγορά κινούνταν με οριακή άνοδο και από εκεί και πέρα, όσοι σόρταραν, οδήγησαν την αγορά σε σημαντικά κέρδη. 

Κέρδη 11,15% για την Alpha Bank στα 0,299 ευρώ. Με άνοδο 8,21% η Εθνική στα 1,.20 ευρώ.  Άνοδος 8,55% για την Eurobank στα 0,127 ευρώ με διακίνηση 112 εκατ. μετοχών. Επανήλθε ο Ελλάκτωρ- μετά την πτώση τις προηγούμενες ημέρες-  με άνοδο 18,66% στα 1,82 ευρώ-  Με άνοδο 7,20% η ΕΧΑΕ στα 5,36 ευρώ. Με άνοδο 11,11% η MIG στα 0,15 ευρώ.        

         
Κεφαλαιοποιήσεις: Πρώτη η Coca-cola, ακολουθεί η Εθνική  
Με 7,15 δισ. ευρώ η Coca-cola προηγείται στις κεφαλαιοποιήσεις και ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα με 4,24 δισ. ευρώ. Η Alpha bank ακολουθεί με 3,82 δισ. ευρώ, η Πειριαιώς με 2,17 δισ. ευρώ και η EUROBANK με 1,87 δισ. ευρώ.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης