Φέρνουν εσπευσμένα πολυνομοσχέδιο "μεταρρυθμίσεων" για να επιταχύνουν τις συζητήσεις

Φέρνουν εσπευσμένα πολυνομοσχέδιο "μεταρρυθμίσεων" για να επιταχύνουν τις συζητήσεις

Δημοσιονομικά, φορολογική διοίκηση, δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις

Φέρνουν εσπευσμένα πολυνομοσχέδιο "μεταρρυθμίσεων" για να επιταχύνουν τις συζητήσεις
Με πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στους Θεσμούς επιχειρεί η κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις. 

Όπως ενημέρωσε με δελτίο τύπου το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης της νέας ομάδας διαπραγμάτευσης που συντονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η "λίστα Βαρουφάκη" στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ». 

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες του Μαΐου ή και, γιατί όχι, στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι επιδίωξή μας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά το τέλος της συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε μετά τη συνάντηση ότι «μετά από δύο μήνες διαπραγμάτευσης γίναμε σοφότεροι σε θέματα οργάνωσης. Οι Ευρωπαίοι έχουν ένα σύστημα οργάνωσης συμπαγές και μονολιθικό, που αποτελείται από το Eurogroup, το Euro Working Group και τα τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την "πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης" θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό». 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI, το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών κατά την συνεδρίαση του Brussels Group, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες.  

Η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Bruseels Group ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδος, με επικεφαλής της ελληνικής πλευράς τον Γιώργο Χουλιαράκη και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  κ. Σπύρος Σαγιάς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης