Ρωμανιάς: Δεν κάνουμε πίσω στις μειώσεις των συντάξεων

Ρωμανιάς: Δεν κάνουμε πίσω στις μειώσεις των συντάξεων

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων, κύριων και επικουρικών

Ρωμανιάς: Δεν κάνουμε πίσω στις μειώσεις των συντάξεων
Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των μειώσεων των συντάξεων, σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε πως η πίεση που υπάρχει «είναι δεδομένη», αλλά και πως η άρνηση της κυβέρνησης σε αυτήν την πίεση «είναι εξίσου δεδομένη». 

«Οι οδηγίες που έχει λάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι σαφείς. "Δεν κάνουμε πίσω" σε ό,τι αφορά τις μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε διάκριση, να πούμε "αν η επικουρική είναι τόσο, θα κάνουμε περικοπή ή δεν θα κάνουμε".Για όλες τις επικουρικές δεν υπάρχει περικοπή είναι σαφές».

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να μειώσει τις μεγάλες επικουρικές συντάξεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους.

«Καμία απολύτως μείωση δεν πρόκειται να γίνει στις συντάξεις, κύριες ή επικουρικές. Η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η πλήρης στήριξη των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης