Τις αξιολογήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας με ΒΒΒ+ επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch

Τις αξιολογήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας με ΒΒΒ+ επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch

Η οικονομία της Ιταλίας αναμένεται να βγει από τη δριμεία ύφεση το 2015 επωφελούμενη από τα μέτρα της ΕΚΤ και το αδύναμο ευρώ - Έντονη ανάκαμψη για την Ισπανία

Τις αξιολογήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας με ΒΒΒ+ επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch
Τις αξιολογήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας σε «ΒΒΒ+» επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch και θέτει σταθερό outlook στις αξιολογήσεις.

Όσον αφορά την Ιταλία, ο οίκος χαρακτηρίζει αδύναμη την ανάπτυξη ενώ σημειώνει ότι το αξιόχρεό της στηρίζεται στη μεγάλη, εύρωστη, υψηλής προστιθέμενης αξίας και διαφοροποιημένη οικονομία. 

Ακόμη σημειώνει ότι τα πρόσφατα στοιχεία υποστηρίζουν την πρόβλεψη ότι η Ιταλία θα εξέλθει από την δριμεία και παρατεταμένη ύφεση το 2015, επωφελούμενη από τα μέτρα της ΕΚΤ, το αδύναμο ευρώ, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου.  

Ο Fitch υπογραμμίζει για ότι η ανάκαμψη της Ισπανίας γίνεται με ταχύ ρυθμό και η εμπιστοσύνη βελτιώνεται στην επιτυχημένη προσαρμογή της με την ευρωζώνη. Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε περαιτέρω από την τελευταία αξιολόγηση ενώ ο οίκος προβλέπει ότι θα ανέλθει στο 2,5% εφέτος και στο 2,3% το 2016, αναθεωρώντας θετικά τις προβλέψεις του.


Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης