Bild: Σε πανικό η ελληνική κυβέρνηση, μαζεύει τα αποθεματικά των οργανισμών

Bild: Σε πανικό η ελληνική κυβέρνηση, μαζεύει τα αποθεματικά των οργανισμών

«Με τον τρόπο αυτό», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, «θέλει να αποπληρώσει το ληξιπρόθεσμο χρέος της προς το ΔΝΤ και να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της μέσα στις  επόμενες εβδομάδες»

Bild: Σε πανικό η ελληνική κυβέρνηση, μαζεύει τα αποθεματικά των οργανισμών
«Οι ελληνικοί κρατικοί φορείς και οργανισμοί πρέπει να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα, μία κίνηση πανικού για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα», γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση γεμίζει τα άδεια ταμεία με διαθέσιμα και τα συγκεντρώνει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ με την κίνηση αυτή», αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας που... ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη τα διαθέσιμα των οργανισμών, προφανώς από λάθος, καθώς στην καλύτερη των περιπτώσεων, η κυβέρνηση ελπίζει να συγκεντρώσει με τον τρόπο αυτό 1 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμήσεις της ΕΚΤ κάνουν λόγο για 2 δισ. ευρώ.

«Οι κρατικοί φορείς και οργανισμοί πρέπει να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα», σχολιάζει η εφημερίδα "Bild" παραθέτοντας την άποψη του Γιώργου Τζογόπουλου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαικής και Εξωτερικής Πολιτικής "ΕΛΙΑΜΕΠ"». 

«Φαίνεται σαν μία κίνηση πανικού με την κυβέρνηση να ξεμένει από χρήματα. Η ελληνική  κυβέρνηση με νομοθετικό διάταγμα υποχρεώνει όλους τους κρατικούς φορείς και οργανισμούς να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδος».
«Με τον τρόπο αυτό», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, «θέλει να αποπληρώσει το ληξιπρόθεσμο χρέος της προς το ΔΝΤ και να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της μέσα στις  επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση των Αθηνών θέλει να συγκεντρώσει συνολικά το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων θα γίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Απ' αυτό το μέτρο, όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, εξαιρούνται τα ασφαλιστικά ταμεία».

Κλείσιμο
Ο καθηγητής Γιώργος Τζογόπουλος, από το ερευνητικό ινστιτούτο ΕΛΙΑΜΕΠ δήλωσε στην εφημερίδα "Bild": «Φαίνεται σαν μία αντίδραση πανικού ότι η κυβέρνηση ξεμένει από χρήματα».

Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις των Αθηνών προς τους πιστωτές, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει 1,1 δισεκατομμύρια για τους μισθούς, 850 εκατομμύρια ευρώ για τις συντάξεις και περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο ΔΝΤ έως τις 12 Μαίου. 

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να γεμίσει τα άδεια ταμεία με τα ταμειακά αποθέματα των κρατικών φορέων και οργανισμών», τονίζει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι «αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΔΝΤ, τότε οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα απελευθερώσουν 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, την δόση που έχουν μπλοκάρει. Τα χρήματα αυτά τα έχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία».
 
«Η Ελλάδα θα βρεθεί υπό μεγάλη πίεση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας», σχολιάζει επίσης η γερμανική εφημερίδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης