Ζαν Κλοντ Τρισέ: Ας είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα

Ζαν Κλοντ Τρισέ: Ας είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα

Ενδεχόμενο Grexit θα είχε φοβερές συνέπειες πρώτα για τον ελληνικό λαό και μετά για την υπόλοιπη Ευρώπη, επεσήμανε ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ

Ζαν Κλοντ Τρισέ: Ας είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα
Την άποψη πως κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Τρισέ υποστήριξε ότι «κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, για να μιλήσω ειλικρινά. Ας είμαστε ρεαλιστές», αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ερχόμενο Eurogroup της Λετονίας.

«Από την άποψη των στοιχείων, τα πράγματα είναι καλύτερα και σίγουρα έχουν γίνει πολλά μέχρι τώρα και ο κόσμος έχει υποφέρει πολλά εξαιτίας της κακής διαχείρισης του παρελθόντος» τόνισε ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «έχει υποσχεθεί πολλά στο πρόγραμμά της και με τον τρόπο της δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου».

Το κυριότερο πρόβλημα, διαπιστώνει ο κύριος Τρισέ, είναι πως η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε πάρα πολλά χωρίς να λάβει υπ'όψιν της τα πραγματικά στοιχεία. «Οι προκλήσεις αυξάνονται για την Ελλάδα.Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι πιέσεις από τη μεριά των δανειστών» τόνισε ο Τρισέ, υπογραμμίζοντας πως «η κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 2010 και είχε τη ρίζα της στα σαθρά οικονομικά θεμέλια και στην κακή διαχείριση».

Είναι απολύτως επείγον να καταλήξει σε συμφωνία η Ελλάδα διαφορετικά ένα Grexit, θα είχε τρομερές συνέπειες, πρώτα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια βέβαια, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, τόνισε ο κύριος Τρισέ, που επεσήμανε πάντως πως κάτι τέτοιο δεν το θέλει κανείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης