ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Διεκόπη η σημερινή συνεδρίαση του Brussels Group

Διεκόπη η σημερινή συνεδρίαση του Brussels Group

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται ο προϋπολογισμός και οι δύο πλευρές προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά με τα γνωστά μέτρα που σχετίζονται πχ με τις αδήλωτες καταθέσεις του εξωτερικού

Διεκόπη η σημερινή συνεδρίαση του Brussels Group
Διεκόπησαν για για σήμερα  οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης στο Παρίσι με στόχο, να υπάρξει ένα κείμενο, το οποίο θα εξετάσουν την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης οι  υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup  την Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Μega» οι συνομιλίες διεκόπησαν, καθώς ένας από τους ξένους εμπειρογνώμονες ζήτησε επικοινωνία με τον «Θεσμό» που εκπροσωπεί προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις.
Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν το Σάββατο, θα συνεχιστούν αύριο στις 10στο Παρίσι. 

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται ο προϋπολογισμός και οι δύο πλευρές προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά. Στο τραπέζι βρέθηκαν σήμερα η φορολογία και το χρέος, με τους εταίρους να βάζουν κάποιες κόκκινες γραμμές. 
Κλείσιμο

Xθες δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων, υπήρξε μικρή πρόοδος, αφού η ελληνική πλευρά κατέθεσε περισσότερα και πιο λεπτομερή στοιχεία και οι δύο πλευρές «αρχίζουν να μιλούν την γλώσσα». Συζητήθηκε ακόμη το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος, με την Ελλάδα να προτείνει να αναθεωρηθεί στο 1,2% με 1,5% από το 3% του ΑΕΠ, όπως προέβλεπε το μνημόνιο, αίτημα στο οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης