Μερική συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Brussels Group

Μερική συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Brussels Group

Θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις διαπιστώνει η ελληνική πλευρά - Το φορολογικό πλέον στο επίκεντρο - Εκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group την Τετάρτη

Μερική συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Brussels Group
Σε κατ' αρχήν συμφωνία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται πως κατέληξαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια συζητείται το φορολογικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον Νικόλαο Θεοχαράκη, γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, συμφώνησε με τους εταίρους για τη συμμετοχή του κράτους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, αλλά διαφωνεί ως προς το πού θα πάνε τα χρήματα. 

Επίσης, οι δύο πλευρές φαίνεται πως κατ' αρχήν συμφωνούν για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2%-1,5%, που μπορεί να φτάσει και 2% για το 2016.
Κλείσιμο

Στις διαπραγματεύσεις, τη δεύτερη μέρα στο Παρίσι, συμμετείχε και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς συζητείται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της υπηρεσίας αυτής. 

Η ελληνική πλευρά διαπιστώνει πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε θετικό κλίμα. 

Εν τω μεταξύ, κατά την συνεδρίασ του Σαββάτου του Brussels Group αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του EuroWorking Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης