Spiegel: 5 δισ. δολάρια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα για τον αγωγό

Spiegel: 5 δισ. δολάρια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα για τον αγωγό

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» είχε αποκαλύψει από την περασμένη Κυριακή το θέμα για την προκαταβολή για τον Greek Stream - Η ενεργειακή συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, τονίζει πηγή από την ελληνική κυβέρνηση

Spiegel: 5 δισ. δολάρια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα για τον αγωγό
Η Ρωσία σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα στην Ελλάδα μια προκαταβολή των κερδών του αγωγού φυσικού αερίου που σχεδιάζει να περάσει από την Τουρκία και την Ελλάδα, με σκοπό να διανείμει το ρωσικό αέριο στην υπόλοιπη Νότια Ευρώπη, αποκαλύπτει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel. 

Η ενεργειακή συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, ακόμα και την ερχόμενη Τρίτη, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγή από την ελληνική κυβέρνηση. Η ίδια πηγή, υπολογίζει την προκαταβολή προς την Ελλάδα από 3 έως 5 δισ. δολάρια. 

Κλείσιμο


Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, σύμφωνα με το Spiegel, που επίσης αναφέρει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στον «τουρκικό αγωγό» (Turkish stream) θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες. 

Τα χρήματα από τη Ρωσία, τα οποία η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει όταν ο αγωγός τεθεί σε λειτουργία γύρω στο 2019, βάσει των υπολογισμών, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βαθιά ανάσα για τη χώρα, που απειλείται με χρεοκοπία, σημειώνουν αναλυτές, ενώ το Spiegel σχολιάζει πως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Η Ρωσία δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα προκειμένου να της δώσει από 3 έως 5 δισ. ευρώ» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας το οποίο με τη σειρά του αναφέρει πως πρόκειται για δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης