Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ζητά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις

Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ζητά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις

Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν περιμένει Grexit

Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ζητά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις
Το ΔΝΤ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την αναπροσαρμογή του υφιστάμενου προγράμματος, τόνισε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ,  Πολ Τόμσεν, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν αναμένεται έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόμσεν, κάθε καινούργια κυβέρνηση θα χρειαζόταν χρόνο προκειμένου να καταρτίσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας, η ελληνική κυβέρνηση έχει ισχυρή, λαϊκή εντολή να αλλάξει το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου, αλλά και πως είναι άγνωστη η κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία που θα «ξεκλειδώσει» πληρωμές προς την Ελλάδα πριν τις σημαντικές αποπληρωμές χρέους που λαμβάνουν χώρα από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Μεταξύ άλλων, είπε πως είναι ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα καθώς, όπως ανέφερε, είναι μη βιώσιμο, ωστόσο, σημείωσε πως το Ταμείο δεν ζητά και δεν ζήτησε ποτέ οριζόντιες περικοπές συντάξεων.

Τέλος, διεμήνυσε πως το ΔΝΤ δεν αναμένει να υπάρξει Grexit, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι «αυτό είναι το βασικό σενάριο των διαπραγματεύσεων», σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάται η επίδραση στο ευρώ από μια έξοδο της Ελλάδας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης