Μισθοί δύο ταχυτήτων στην παγκόσμια βιομηχανία

Μισθοί δύο ταχυτήτων στην παγκόσμια βιομηχανία

Τα ωρομίσθια των εργατών στα εργοστάσια μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων οικονομιών είναι ήδη τεράστια, ωστόσο η ψαλίδα αναμένεται να ανοίξει κι' άλλο ως το 2019...

Μισθοί δύο ταχυτήτων στην παγκόσμια βιομηχανία
Τα ωρομίσθια των εργατών στα εργοστάσια μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων οικονομιών είναι ήδη τεράστια, ωστόσο η ψαλίδα αναμένεται να ανοίξει κι' άλλο ως το 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit οι αποδοχές των εργαζομένων στα εργοστάσια των ΗΠΑ θα είναι την επόμενη πενταετία 58 φορές υψηλότερες από αυτές των συναδέλφων τους στην Ινδονησία. Και αν αυτή η διαφορά φαίνεται ήδη μεγάλη σκεφτείτε ότι οι μισθοί των ΗΠΑ είναι 76 φορές μεγαλύτεροι σήμερα σε σχέση με αυτούς στην Ινδονησία.

Οι ωριαία μισθοί στη βιομηχανία στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν 12% στα 42,82 δολάρια το 2019, σύμφωνα με το EIU ενώ οι μισθοί της Ινδονησίας αναμένεται να αυξηθούν με πολύ ταχύτερους ρυθμούς αλλά θα εξακολουθήσουν να είναι μόνο 74 σεντς την ώρα σε πέντε χρόνια.

Κλείσιμο
Αυτός ο μισθός είναι ακόμα χαμηλότερος από της Κίνας που είναι στα 4,79 δολάρια, του Βιετνάμ στα 3,16 δολάρια και των Φιλιππίνων που είναι στα 3,15 δολάρια.

Η Ινδονησία προσπαθεί να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική στον τομέα της παραγωγής την ώρα που οι γειτονικές της χώρες, όπως το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες αναζητούν απεγνωσμένα επενδυτές ψάχνοντας για εναλλακτικές λύσεις στην ακριβότερη Κίνα.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει αντιμετωπίσει πιέσεις προκειμένου να αυξηθούν οι μισθοί. Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην Τζακάρτα τον περασμένο Δεκέμβριο σε πανελλαδική απεργία που πραγματοποιήθηκε με κύριο αίτημα υψηλότερες αμοιβές.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης