Βαρουφάκης: «Δεσμεύομαι προσωπικά να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»

Βαρουφάκης: «Δεσμεύομαι προσωπικά να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»

«Το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά οι διαλυμένες υπηρεσίες που δεν μπορούν να εισπράξουν όσα πρέπει να εισπραχθούν» τόνισε ο υπουργός

Βαρουφάκης: «Δεσμεύομαι προσωπικά να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»
«Δεσμεύομαι προσωπικά να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην Βουλή αν και παραδέχθηκε πως οι δανειστές «πιέζουν ασφυκτικά».

«Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει μεγάλο αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες και πιστεύω ότι θα πετύχει ο αγώνας να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά» είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε «δεσμεύομαι προσωπικά να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά οι «διαλυμένες υπηρεσίες που δεν μπορούν να εισπράξουν όσα πρέπει να εισπραχθούν». Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Μυκόνου λέγοντας «πέρυσι ο τουρισμός στην Μύκονο διπλασιάστηκε αλλά τα έσοδα μειώθηκαν. Αυτός είναι λόγος να ντρεπόμαστε».

Κλείσιμο
Υποστήριξε ότι η λύση είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές για να «πληρώσουν όσοι έχουν αλλά δεν πληρώνουν» και για να συγκροτηθούν σταθερές και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

«Στο Brussels Group πασχίζουμε να μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα αλλά αντιμετωπίζουμε τον τοίχο ιδεολογήματος που λέει να αυξήσετε το ΦΠΑ νησιά. Εμείς τους λέμε όχι… Προσωπικά δεσμεύομαι ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά» επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Τέλος, υποσχέθηκε να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά σημειώνοντας ότι «η έκτακτη εισφορά εισήχθη το 2011 από τον κ. Βενιζέλο και χαρακτηρίστηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης και εξευτελίστηκε η έννοια της αλληλεγγύης» ενώ πρόσθεσε ότι «όταν λήξει η διαπραγμάτευση θα πάμε σε εκπόνηση ολοκληρωμένου και σταθερού φορολογικού συστήματος, προοδευτικού και αλληλέγγυου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης