Επανέρχεται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο

Επανέρχεται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο

Συνάντηση Βαλαβάνη με την ΠΟΜΙΔΑ - Στο τραπέζι οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Επανέρχεται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο
Να διασώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση που έχουν εφέτος να πληρώσουν και … φόρους για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία συναντάται σήμερα το μεσημέρι με τους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ.
 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν σχέδιο που θα δίνει λύση στο πρόβλημα που καίει άμεσα τους ιδιοκτήτες και το οποίο προβλέπει να δοθεί παράταση τουλάχιστον για ένα χρόνο στο δικαίωμα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο, το οποίο έχει καταργηθεί με νόμο του 2013. Ενδέχεται μάλιστα να υπάρξει και κάποια καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος από το 2016 και μετά, αλλά ειδικά για εφέτος επιδιώκεται να μην επιβαρυνθούν με άλλον έναν νέο φόρο οι ιδιοκτήτες.
 
Ωστόσο στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί από την ΠΟΜΙΔΑ και το μείζον ζήτημα της αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ από τον νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Θέση της νέας ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αντικατασταθεί γιατί φορολογεί και ακίνητα που δεν προσφέρουν κανένα εισόδημα.
 
Κλείσιμο
Ωστόσο οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και μάλιστα δεν υπάρχει πρόβλεψη κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στη λίστα Βαρουφάκη που στάλθηκε στους Θεσμούς.
 
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newmoney.gr πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί αλλά η κυβέρνηση δεν το «φωνάζει» γιατί πρέπει ταυτόχρονα να ανακοινώσει και ισοδύναμα μέτρα ύψους έως και 1 δισ. ευρώ (πέραν όσων προβλέπει το email της ομάδας Βαρουφάκη)  κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε χθες ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει, είναι ένας κακός νόμος , αλλά θα το κάνουμε την ώρα που μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε σωστά, ακόμα και σταδιακά.  Δεν θα δημιουργήσει τρύπα, θα φέρει μικρότερα έσοδα αλλά θα τα καλύψουμε από άλλα δημοσιονομικά μέτρα», δηλαδή άλλους φόρους ή περικοπές κρατικών δαπανών ή και με συνδυασμό τέτοιων μέτρων.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης