Μεταρρύθμιση και στα... εισιτήρια εισόδου στα ελληνικά Μουσεία υπόσχεται η κυβέρνηση

Μεταρρύθμιση και στα... εισιτήρια εισόδου στα ελληνικά Μουσεία υπόσχεται η κυβέρνηση

Από 4,7 έως 6,1 δισ. ευρώ η απόδοση των μέτρων Βαρουφάκη - Υπόσχεται πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3% του ΑΕΠ το 2015

Μεταρρύθμιση και στα... εισιτήρια εισόδου στα ελληνικά Μουσεία υπόσχεται η κυβέρνηση
Περαίωση για υποθέσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας που κινδυνεύουν να παραγραφούν αλλά και μεταρρύθμιση στα εισιτήρια εισόδους στα ελληνικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, περιλαμβάνει η λίστα με τα νούμερα και τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, για να επέλθει συμφωνία στο Eurogroup και να δοθούν τα χρήματα που έχει ανάγκη το δημόσιο για να αποφύγει μία στάση πληρωμών.
 
Στις 26 σελίδες της λίστας Βαρουφάκη προβλέπει μέτρα απόδοσης 4,7 έως 6,1 δισ. ευρώ (μαζί με περίπου 1,5-1,6 δισ. από αποκρατικοποιήσεις), ανάλογα με το βασικό ή αισιόδοξο σενάριο για την απόδοσή τους. Στην χειρότερη περίπτωση, η Αθήνα δεσμεύεται να πιάσει  πρωτογενές πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ  φέτος (πάνω από 3% που ήταν ως τώρα ο στόχος στο Μνημόνιο) ενώ στο αισιόδοξο σενάριο το πλεόνασμα θα φτάσει στα 3,9% του ΑΕΠ.  
 
Ήδη πολλά από τα μέτρα είχαν ήδη γίνει γνωστά από τη διαρροή την Δευτέρα της τελευταίας λίστας που είχε σταλεί την Κυριακή στο Brussels Group. Περιλάμβανε προβλέψεις για έσοδα από καταπολέμηση των τριγωνικών συναλλαγών, του λαθρεμπορίου και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μέσω από το μέτρο της κλήρωσης αποδείξεων (@πόδειξη).
Επιπλέον η κυβέρνηση υπόσχεται και έσοδα όπως:
Κλείσιμο
 
-          5-10 εκατομμύρια από την αλλαγή στο σύστημα υπολογισμού των εισοτηρίων εισόδων στα μουσεία

-          50 εκατομμύρια από ιδιοκτήτες ακινήτων για υποθέσεις που κινδυνεύουν να παραγραφούν αλλά και από την επιστράτευση εξωτερικών φοροεισπρακτόρων.

-          100-200 εκατομμύρια από σεσημασμένους φοροφυγάδες, σε περίπτωση που συμβιβαστούν με «κούρεμα» 33%-50% στα πρόστιμα για να μην πάνε στα δικαστήρια και πληρώσουν εφάπαξ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης