Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μετατροπή καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μετατροπή καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου

Ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδότησης καταναλωτών με άτοκα δάνεια 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μετατροπή καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου
Ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδότησης καταναλωτών με άτοκα δάνεια προκειμένου να μετατρέψουν οικιακούς καυστήρες πετρελαίου σε φυσικού αερίου, καθώς υπεγράφη και δημοσιεύθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας κκ. Γιάνη Βαρουφάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργο Σταθάκη.

Τα χρήματα έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα Άτοκης Χρηματοδότησης Εσωτερικών Εγκαταστάσεων φθάνουν τα 10 εκατ. ευρώ για την Αττική, αλλά και ακόμα  5 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη. Το ποσόν της επιχορήγησης για την αντικατάσταση φτάνει έως και 60% του συνολικού κόστους μετατροπής.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής  για κεντρική θέρμανση με ισχύ λέβητα πάνω από 200.000 θερμίδες το ποσό χρηματοδότησης θα είναι 12.300 ευρώ, για ισχύ από 199.000 έως 170.000 θερμίδες θα είναι 9.840 ευρώ, για 169.999 έως 120.000 θερμίδες θα είναι 7.380 ευρώ, έως 119.999 θερμίδες θα είναι 3.000 ευρώ ενώ οι αυτόνομες συνδέσεις θα επιδοτούνται με 1.200 ευρώ.

Κλείσιμο
Ωφελούµενοι - Επιλέξιµες κατοικίες 

∆ικαίωµα συµµετοχής στη δράση έχουν µόνο φυσικά πρόσωπα που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) έχουν δικαίωµα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιµη κατοικία, β) έχουν σε ιδιοκτησία τους που χρησιµοποιείται ως κατοικία, και όχι ως επαγγελµατικός χώρος, σύστηµα θέρµανσης πετρελαίου εν λειτουργία γ) έχουν συνάψει σύµβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου από τις 25/09/2014 και µετά, ηµεροµηνία κατά την οποία έγινε η ανακοίνωση της δράσης (δηλ. στις 24/09/2014 δεν έχουν σε ισχύ σύµβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου). 

Μία κατοικία, προκειµένου να κριθεί επιλέξιµη στη δράση, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 

- Είναι µονοκατοικία, πολυκατοικία για το τµήµα της που αφορά στο σύνολο των διαµερισµάτων του κτιρίου, ή µεµονωµένο διαµέρισµα. 
- Βρίσκεται σε περιοχές µε τιµή ζώνης χαµηλότερη ή ίση των 2.500 €/τ.µ., όπως αυτή έχει διαµορφωθεί στις 30/06/2014 και πιστοποιείται από τα απαιτούµενα δικαιολογητικά του άρθρου 8, παρ. 1 και του άρθρου 10. 
- Βρίσκεται στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, σε σηµεία µε δίκτυο χαµηλής πίεσης φυσικού αερίου και δύναται να συνδεθεί και τροφοδοτηθεί από την αρµόδια Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) της περιοχής. 

- Φέρει οικοδοµική άδεια ή άλλο αντίστοιχο νοµιµοποιητικό έγγραφο. Για να χαρακτηρισθεί µία πολυκατοικία επιλέξιµη πρέπει τουλάχιστον το 50% των θερµαινόµενων, από το κεντρικό σύστηµα θέρµανσης, ιδιοκτησιών (διαµερίσµατα και µη) να χρησιµοποιείται ως κατοικία. ∆εν χαρακτηρίζονται ως επιλέξιµες οι ιδιοκτησίες που δεν χρησιµοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστηµα στο ισόγειο κτιρίου). Για τις ανάγκες της δράσης ισχύουν οι ακόλουθοι ορισµοί: - Μονοκατοικία: το ενιαίο κτίριο που περιλαµβάνει µία µόνο ιδιοκτησία και τα τυχόν παραρτήµατά της, σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, εντός ενιαίου οικοπέδου ή γηπέδου (και όχι τµήµατος αυτού µε πράξη σύστασης καθέτου ή οριζοντίου ιδιοκτησίας). 

- Πολυκατοικία: το ενιαίο κτίριο ή συγκρότηµα κτιρίων που περιλαµβάνει περισσότερες από µία ιδιοκτησίες µε σύσταση ή µη οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. 

- ∆ιαµέρισµα: ιδιοκτησία σε πολυκατοικία για χρήση κατοικίας. 6 από 24 Άρθρο 4 
- Προϋπολογισµός της ∆ράσης (∆ηµόσια ∆απάνη) Η συνολική ∆ηµόσια ∆απάνη της δράσης είναι 15.000.000 ευρώ. 

∆ιάρκεια της ∆ράσης 

Η διάρκεια της δράσης για τους ωφελούµενους θα είναι έως τις 30 Απριλίου 2015 (καταληκτική ηµεροµηνία για την κατάθεση αίτησης συµµετοχής στη δράση, βάσει του άρθρου 8). Η διάρκεια αυτή µπορεί να συντµηθεί για οποιαδήποτε από τις τρεις Περιφέρειες, στην περίπτωση που οι διαθέσιµοι πόροι της καλυφθούν πριν την ως άνω αναφερόµενη ηµεροµηνία. 

Τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της χρηµατοδότησης, βάσει των άρθρων 10 και 11, δύναται να υποβληθούν στους φορείς πιστοποίησης του άρθρου 11 το αργότερο έως τις 30 Ιουλίου 2015. 

Η υποβολή δικαιολογητικών για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της χρηµατοδότησης µετά από την ηµεροµηνία αυτή δεν θεµελιώνει δικαίωµα πληρωµής.

Ύψος επιχορήγησης 

Κάθε εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση υφισταµένου συστήµατος θέρµανσης πετρελαίου (κεντρικό ή ατοµικό σύστηµα) επιχορηγείται µε ποσοστό 60% του συνολικού επιλέξιµου κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου, όπως αυτό καθορίζεται από τα παραστατικά της παραγράφου 5 του άρθρου 8, µε ανώτατο ποσό επιχορήγησης ανά κατηγορία εγκατεστηµένης ισχύος λέβητα ως εξής: 

7 από 24 Για τις πολυκατοικίες, το ποσό της επιχορήγησης που προκύπτει µε βάση τις παραπάνω διατάξεις καταβάλλεται στο σύνολό του στην περίπτωση που: 

α) όλες οι θερµαινόµενες από το προς αντικατάσταση κεντρικό σύστηµα θέρµανσης ιδιοκτησίες είναι κατοικίες, β) η αίτηση συµµετοχής στη δράση υποβάλλεται για το σύνολο των θερµαινόµενων ιδιοκτησιών και γ) η αίτηση κριθεί ορθή και πλήρης βάσει του άρθρου 8. ε κάθε άλλη περίπτωση, το ποσό της επιχορήγησης µειώνεται αναλογικά και συγκεκριµένα καθορίζεται: α) µε βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας των θερµαινόµενων -από το προς αντικατάσταση κεντρικό σύστηµα θέρµανσης- ιδιοκτησιών που κρίνονται επιλέξιµες προς επιχορήγηση, βάσει του άρθρου 8, σε σχέση µε το σύνολο των θερµαινόµενων από το κεντρικό σύστηµα ιδιοκτησιών και β) µε βάση τον αριθµό των επιλέξιµων θερµαινόµενων ιδιοκτησιών που υποβάλλουν την αίτηση συµµετοχής στη δράση.

Επιλέξιµες είναι οι δαπάνες που αφορούν στην προµήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραµµής φυσικού αερίου, συστήµατος απαγωγής καυσαερίων, υλικών / εξαρτηµάτων / αυτοµατισµών εγκατάστασης και σύνδεσης, στις σχετικές εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης, στη µελέτη και την επίβλεψη. ∆εν είναι επιλέξιµες οι δαπάνες που αφορούν στο δίκτυο διανοµής ζεστού νερού και τις τερµατικές µονάδες απόδοσης θερµότητας (σώµατα καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστηµα, κλπ), καθώς και σε κάθε άλλη παρέµβαση στο χώρο του λεβητοστασίου / εγκατάστασης του συστήµατος φυσικού αερίου, πλην των ανωτέρω αναφερόµενων επιλέξιµων δαπανών. 

Απαιτούµενα ∆ικαιολογητικά για την Πιστοποίηση της επιχορηγούµενης εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την Καταβολή της χρηµατοδότησης Για τη διασφάλιση της επαρκούς διαδροµής ελέγχου και την καταβολή της χρηµατοδότησης προς τον/τους ανάδοχο/αναδόχους, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν οι αρµόδιοι φορείς του Παραρτήµατος Ι, είναι: 1. Αίτηση συµµετοχής στη δράση. 2. Φωτοαντίγραφο της αστυνοµικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/των ιδιοκτήτη/ών που αιτούνται επιχορήγηση από τη δράση. 3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασµού ηλεκτρικού ρεύµατος της κατοικίας όπου θα γίνει η κατασκευή της νέας εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου (ηµεροµηνία έκδοσης από 1/7/2014) και, σε περίπτωση πολυκατοικίας, φωτοαντίγραφα λογαριασµών για όλες τις θερµαινόµενες κατοικίες που είναι συνδεδεµένες στο προς αντικατάσταση κεντρικό σύστηµα θέρµανσης. 4. Υπεύθυνη/ες ∆ήλωση/εις για την αποδοχή των όρων συµµετοχής στη δράση. 5. Φωτοαντίγραφο του πρακτικού γενικής συνέλευσης για την εγκατάσταση του συστήµατος φυσικού αερίου (όπου απαιτείται). 6. Φωτοαντίγραφο οικοδοµικής άδειας ή άλλου αντίστοιχου νοµιµοποιητικού εγγράφου. 7. Εξουσιοδοτήσεις ή άλλα πρόσθετα ανά περίπτωση αναγκαία δικαιολογητικά, που απαιτούνται στο πλαίσιο της πιστοποίησης του άρθρου 11, σύµφωνα και µε την ισχύουσα νοµοθεσία. 8. Έντυπο οικονοµικής προσφοράς για το κόστος εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου, σύµφωνα µε το κατάλληλο υπόδειγµα (αρχικό και, κατά περίπτωση, τροποποιηµένο) ή Έντυπο Ανάλυσης Κόστους Κατασκευής, ανάλογα µε την περίπτωση. 9. Φωτοαντίγραφα των παραστατικών λιανικών συναλλαγών (π.χ. φωτοαντίγραφο Απόδειξης/εων Λιανικής Πώλησης για το κόστος του επιχορηγούµενου εξοπλισµού / υλικών και Απόδειξης/εων Παροχής Υπηρεσιών για τις σχετικές εργασίες εγκατάστασης, τη µελέτη και την επίβλεψη), βάσει της οικονοµικής προσφοράς. 10. Φωτοαντίγραφο παραστατικών τραπεζικής συναλλαγής (π.χ. καταθετηρίου/ων στον/στους τραπεζικό/ούς λογαριασµό/ούς του/των αναδόχου/αναδόχων), από το/τα οποίο/α προκύπτει η εξόφληση του ποσού που έχει καταβάλλει ο ωφελούµενος. 11. Υπεύθυνη/ες ∆ήλωση/εις – Εξουσιοδότηση/εις (για την καταβολή της χρηµατοδότησης προς τον/τους ανάδοχο/ους). 12. Φωτοαντίγραφο της θεωρηµένης από την αρµόδια ΕΠΑ µελέτης εσωτερικής εγκατάστασης (το τµήµα που αφορά στην τεχνική περιγραφή), περιλαµβανοµένου του προσαρτήµατος µε τα στοιχεία του υπάρχοντος συστήµατος θέρµανσης πετρελαίου, σύµφωνα µε το υπόδειγµα του Παραρτήµατος ΙΙΙ. 13. Φωτοαντίγραφο της υπογεγραµµένης σύµβασης σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου. 14. Φωτοαντίγραφο της Άδειας Χρήσης για τη συγκεκριµένη εγκατάσταση φυσικού αερίου. 15. Φωτοαντίγραφο του Φύλλου Ελέγχου Λέβητα ή λοιπών συσκευών κατανάλωσης φυσικού αερίου, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία. Τα φωτοαντίγραφα των παραστατικών λιανικών συναλλαγών (π.χ. αποδείξεων λιανικής πώλησης, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών) που εκδίδει ο/οι ανάδοχος/οι θα πρέπει να φέρουν την υπογραφή και την σφραγίδα του/τους. 

Ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδότησης καταναλωτών με άτοκα δάνεια προκειμένου να μετατρέψουν οικιακούς καυστήρες πετρελαίου σε φυσικού αερίου, καθώς υπεγράφη και δημοσιεύθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας κκ. Γιάνη Βαρουφάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργο Σταθάκη.

Τα χρήματα έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα Άτοκης Χρηματοδότησης Εσωτερικών Εγκαταστάσεων φθάνουν τα 10 εκατ. ευρώ για την Αττική, αλλά και ακόμα  5 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη. Το ποσόν της επιχορήγησης για την αντικατάσταση φτάνει έως και 60% του συνολικού κόστους μετατροπής.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής  για κεντρική θέρμανση με ισχύ λέβητα πάνω από 200.000 θερμίδες το ποσό χρηματοδότησης θα είναι 12.300 ευρώ, για ισχύ από 199.000 έως 170.000 θερμίδες θα είναι 9.840 ευρώ, για 169.999 έως 120.000 θερμίδες θα είναι 7.380 ευρώ, έως 119.999 θερμίδες θα είναι 3.000 ευρώ ενώ οι αυτόνομες συνδέσεις θα επιδοτούνται με 1.200 ευρώ.

Ωφελούµενοι - Επιλέξιµες κατοικίες 

∆ικαίωµα συµµετοχής στη δράση έχουν µόνο φυσικά πρόσωπα που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) έχουν δικαίωµα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιµη κατοικία, β) έχουν σε ιδιοκτησία τους που χρησιµοποιείται ως κατοικία, και όχι ως επαγγελµατικός χώρος, σύστηµα θέρµανσης πετρελαίου εν λειτουργία γ) έχουν συνάψει σύµβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου από τις 25/09/2014 και µετά, ηµεροµηνία κατά την οποία έγινε η ανακοίνωση της δράσης (δηλ. στις 24/09/2014 δεν έχουν σε ισχύ σύµβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου). 

Μία κατοικία, προκειµένου να κριθεί επιλέξιµη στη δράση, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 

- Είναι µονοκατοικία, πολυκατοικία για το τµήµα της που αφορά στο σύνολο των διαµερισµάτων του κτιρίου, ή µεµονωµένο διαµέρισµα. 
- Βρίσκεται σε περιοχές µε τιµή ζώνης χαµηλότερη ή ίση των 2.500 €/τ.µ., όπως αυτή έχει διαµορφωθεί στις 30/06/2014 και πιστοποιείται από τα απαιτούµενα δικαιολογητικά του άρθρου 8, παρ. 1 και του άρθρου 10. 
- Βρίσκεται στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, σε σηµεία µε δίκτυο χαµηλής πίεσης φυσικού αερίου και δύναται να συνδεθεί και τροφοδοτηθεί από την αρµόδια Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) της περιοχής. 
- Φέρει οικοδοµική άδεια ή άλλο αντίστοιχο νοµιµοποιητικό έγγραφο. Για να χαρακτηρισθεί µία πολυκατοικία επιλέξιµη πρέπει τουλάχιστον το 50% των θερµαινόµενων, από το κεντρικό σύστηµα θέρµανσης, ιδιοκτησιών (διαµερίσµατα και µη) να χρησιµοποιείται ως κατοικία. ∆εν χαρακτηρίζονται ως επιλέξιµες οι ιδιοκτησίες που δεν χρησιµοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστηµα στο ισόγειο κτιρίου). Για τις ανάγκες της δράσης ισχύουν οι ακόλουθοι ορισµοί: - Μονοκατοικία: το ενιαίο κτίριο που περιλαµβάνει µία µόνο ιδιοκτησία και τα τυχόν παραρτήµατά της, σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, εντός ενιαίου οικοπέδου ή γηπέδου (και όχι τµήµατος αυτού µε πράξη σύστασης καθέτου ή οριζοντίου ιδιοκτησίας). 
- Πολυκατοικία: το ενιαίο κτίριο ή συγκρότηµα κτιρίων που περιλαµβάνει περισσότερες από µία ιδιοκτησίες µε σύσταση ή µη οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. 
- ∆ιαµέρισµα: ιδιοκτησία σε πολυκατοικία για χρήση κατοικίας. 6 από 24 Άρθρο 4 
- Προϋπολογισµός της ∆ράσης (∆ηµόσια ∆απάνη) Η συνολική ∆ηµόσια ∆απάνη της δράσης είναι 15.000.000 ευρώ. 

∆ιάρκεια της ∆ράσης 

Η διάρκεια της δράσης για τους ωφελούµενους θα είναι έως τις 30 Απριλίου 2015 (καταληκτική ηµεροµηνία για την κατάθεση αίτησης συµµετοχής στη δράση, βάσει του άρθρου 8). Η διάρκεια αυτή µπορεί να συντµηθεί για οποιαδήποτε από τις τρεις Περιφέρειες, στην περίπτωση που οι διαθέσιµοι πόροι της καλυφθούν πριν την ως άνω αναφερόµενη ηµεροµηνία. 

Τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της χρηµατοδότησης, βάσει των άρθρων 10 και 11, δύναται να υποβληθούν στους φορείς πιστοποίησης του άρθρου 11 το αργότερο έως τις 30 Ιουλίου 2015. 

Η υποβολή δικαιολογητικών για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της χρηµατοδότησης µετά από την ηµεροµηνία αυτή δεν θεµελιώνει δικαίωµα πληρωµής.

Ύψος επιχορήγησης 

Κάθε εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση υφισταµένου συστήµατος θέρµανσης πετρελαίου (κεντρικό ή ατοµικό σύστηµα) επιχορηγείται µε ποσοστό 60% του συνολικού επιλέξιµου κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου, όπως αυτό καθορίζεται από τα παραστατικά της παραγράφου 5 του άρθρου 8, µε ανώτατο ποσό επιχορήγησης ανά κατηγορία εγκατεστηµένης ισχύος λέβητα ως εξής: 

7 από 24 Για τις πολυκατοικίες, το ποσό της επιχορήγησης που προκύπτει µε βάση τις παραπάνω διατάξεις καταβάλλεται στο σύνολό του στην περίπτωση που: 
α) όλες οι θερµαινόµενες από το προς αντικατάσταση κεντρικό σύστηµα θέρµανσης ιδιοκτησίες είναι κατοικίες, β) η αίτηση συµµετοχής στη δράση υποβάλλεται για το σύνολο των θερµαινόµενων ιδιοκτησιών και γ) η αίτηση κριθεί ορθή και πλήρης βάσει του άρθρου 8. ε κάθε άλλη περίπτωση, το ποσό της επιχορήγησης µειώνεται αναλογικά και συγκεκριµένα καθορίζεται: α) µε βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας των θερµαινόµενων -από το προς αντικατάσταση κεντρικό σύστηµα θέρµανσης- ιδιοκτησιών που κρίνονται επιλέξιµες προς επιχορήγηση, βάσει του άρθρου 8, σε σχέση µε το σύνολο των θερµαινόµενων από το κεντρικό σύστηµα ιδιοκτησιών και β) µε βάση τον αριθµό των επιλέξιµων θερµαινόµενων ιδιοκτησιών που υποβάλλουν την αίτηση συµµετοχής στη δράση.

Επιλέξιµες είναι οι δαπάνες που αφορούν στην προµήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραµµής φυσικού αερίου, συστήµατος απαγωγής καυσαερίων, υλικών / εξαρτηµάτων / αυτοµατισµών εγκατάστασης και σύνδεσης, στις σχετικές εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης, στη µελέτη και την επίβλεψη. ∆εν είναι επιλέξιµες οι δαπάνες που αφορούν στο δίκτυο διανοµής ζεστού νερού και τις τερµατικές µονάδες απόδοσης θερµότητας (σώµατα καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστηµα, κλπ), καθώς και σε κάθε άλλη παρέµβαση στο χώρο του λεβητοστασίου / εγκατάστασης του συστήµατος φυσικού αερίου, πλην των ανωτέρω αναφερόµενων επιλέξιµων δαπανών. 

Απαιτούµενα ∆ικαιολογητικά για την Πιστοποίηση της επιχορηγούµενης εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την Καταβολή της χρηµατοδότησης Για τη διασφάλιση της επαρκούς διαδροµής ελέγχου και την καταβολή της χρηµατοδότησης προς τον/τους ανάδοχο/αναδόχους, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν οι αρµόδιοι φορείς του Παραρτήµατος Ι, είναι: 1. Αίτηση συµµετοχής στη δράση. 2. Φωτοαντίγραφο της αστυνοµικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/των ιδιοκτήτη/ών που αιτούνται επιχορήγηση από τη δράση. 3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασµού ηλεκτρικού ρεύµατος της κατοικίας όπου θα γίνει η κατασκευή της νέας εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου (ηµεροµηνία έκδοσης από 1/7/2014) και, σε περίπτωση πολυκατοικίας, φωτοαντίγραφα λογαριασµών για όλες τις θερµαινόµενες κατοικίες που είναι συνδεδεµένες στο προς αντικατάσταση κεντρικό σύστηµα θέρµανσης. 4. Υπεύθυνη/ες ∆ήλωση/εις για την αποδοχή των όρων συµµετοχής στη δράση. 5. Φωτοαντίγραφο του πρακτικού γενικής συνέλευσης για την εγκατάσταση του συστήµατος φυσικού αερίου (όπου απαιτείται). 6. Φωτοαντίγραφο οικοδοµικής άδειας ή άλλου αντίστοιχου νοµιµοποιητικού εγγράφου. 7. Εξουσιοδοτήσεις ή άλλα πρόσθετα ανά περίπτωση αναγκαία δικαιολογητικά, που απαιτούνται στο πλαίσιο της πιστοποίησης του άρθρου 11, σύµφωνα και µε την ισχύουσα νοµοθεσία. 8. Έντυπο οικονοµικής προσφοράς για το κόστος εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου, σύµφωνα µε το κατάλληλο υπόδειγµα (αρχικό και, κατά περίπτωση, τροποποιηµένο) ή Έντυπο Ανάλυσης Κόστους Κατασκευής, ανάλογα µε την περίπτωση. 9. Φωτοαντίγραφα των παραστατικών λιανικών συναλλαγών (π.χ. φωτοαντίγραφο Απόδειξης/εων Λιανικής Πώλησης για το κόστος του επιχορηγούµενου εξοπλισµού / υλικών και Απόδειξης/εων Παροχής Υπηρεσιών για τις σχετικές εργασίες εγκατάστασης, τη µελέτη και την επίβλεψη), βάσει της οικονοµικής προσφοράς. 10. Φωτοαντίγραφο παραστατικών τραπεζικής συναλλαγής (π.χ. καταθετηρίου/ων στον/στους τραπεζικό/ούς λογαριασµό/ούς του/των αναδόχου/αναδόχων), από το/τα οποίο/α προκύπτει η εξόφληση του ποσού που έχει καταβάλλει ο ωφελούµενος. 11. Υπεύθυνη/ες ∆ήλωση/εις – Εξουσιοδότηση/εις (για την καταβολή της χρηµατοδότησης προς τον/τους ανάδοχο/ους). 12. Φωτοαντίγραφο της θεωρηµένης από την αρµόδια ΕΠΑ µελέτης εσωτερικής εγκατάστασης (το τµήµα που αφορά στην τεχνική περιγραφή), περιλαµβανοµένου του προσαρτήµατος µε τα στοιχεία του υπάρχοντος συστήµατος θέρµανσης πετρελαίου, σύµφωνα µε το υπόδειγµα του Παραρτήµατος ΙΙΙ. 13. Φωτοαντίγραφο της υπογεγραµµένης σύµβασης σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου. 14. Φωτοαντίγραφο της Άδειας Χρήσης για τη συγκεκριµένη εγκατάσταση φυσικού αερίου. 15. Φωτοαντίγραφο του Φύλλου Ελέγχου Λέβητα ή λοιπών συσκευών κατανάλωσης φυσικού αερίου, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία. Τα φωτοαντίγραφα των παραστατικών λιανικών συναλλαγών (π.χ. αποδείξεων λιανικής πώλησης, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών) που εκδίδει ο/οι ανάδοχος/οι θα πρέπει να φέρουν την υπογραφή και την σφραγίδα του/τους. 

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης