Χρηματιστήριο: Πτώση 1,30% - Οι ξένοι περιμένουν και πολιτικές εξελίξεις

Χρηματιστήριο: Πτώση 1,30% - Οι ξένοι περιμένουν και πολιτικές εξελίξεις

Η αγορά έχασε τις 770 μονάδες και μαζί την ανοδική τάση καθώς και τεχνικά κάτω από τις 770 μονάδες επιστρέφει σε πτωτική τάση

Χρηματιστήριο: Πτώση 1,30% - Οι ξένοι περιμένουν και πολιτικές εξελίξεις
«Στόμωσε» το Χρηματιστήριο καθώς επέστρεψε η πτώση με χαμηλό τζίρο αντικατοπτρίζοντας τόσο τις θολές πολιτικές εξελίξεις, όσο και την αδυναμία συμφωνίας η οποία μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν αντιληφθεί ότι, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με την ολομέλεια της Δευτέρας, αλλά και τις εξεταστικές δίνει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του, ότι, δεν θα έχει την στήριξη των των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε ό,τι αφορά στην ψήφιση των μέτρων στα τέλη του Απριλίου. Άρα οδηγούμαστε σε πολιτικές εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, η προοπτική της συμφωνίας απομακρύνεται για μετά το Πάσχα και η Ελλάδα μένει απομονωμένη σε μια κρίσιμη περίοδο. Η αγορά έχασε τις 770 μονάδες και μαζί την ανοδική τάση καθώς και τεχνικά κάτω από τις 770 μονάδες επιστρέφει σε πτωτική τάση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 765,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,30%.

Η αδυναμία των αγοραστών να στηρίξουν την αγορά φάνηκε ενώ, όπως συμβαίνει τελευταία  στην άνοδο, οι ξένοι πωλούσαν και στην πτώση αγόραζαν. Με άνοδο 5,71% η Eurobank στα 0,111 ευρώ - μετά τις ανακοινώσεις της Fairfax για αγορά του 17% των μετοχών. 

Με πτώση 1,09% η Εθνική Τράπεζα στα 1,09 ευρώ. Κέρδη 3,85% η ΕΧΑΕ  στα 4,85 ευρώ- μετοχή που δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα τις δυο τελευταίες ημέρες. Με 1,25% ο Μυτιληναίος στα 5,65 ευρώ. Με άνοδο 1,03% ο ΟΠΑΠ στα 8,82 ευρώ. Στα 56,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.                        

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης