CNBC: Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας;

CNBC: Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας;

Στην προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Απριλίου θα μπορούσε να μπει και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τη Μόσχα, επισημαίνει το δημοσίευμα

CNBC: Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας;
Καθώς η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, και οι σχέσεις της με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι τεταμένες, η Ρωσία έχει αρχίσει να μοιάζει με την τελευταία ελπίδα της χώρας για να επιβιώσει οικονομικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Απριλίου θα μπορούσε να μπει και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τη Μόσχα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα. Άλλωστε η Ρωσία είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι ήταν πρόθυμη να προσφέρει στην Ελλάδα χρήματα. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε πριν η χώρα αρχίζει να φλερτάρει έντονα με τη χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο λίγο μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις του στο CNBC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov, είχε αναφέρει ότι η Ρωσία θα σκεφτόταν να παρέχει οικονομική βοήθεια στην Έλλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή.

Η Ελλάδα έχει διάφορες πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία. Μοιράζονται την ίδια χριστιανική ορθόδοξη παράδοση ενώ η Ελλάδα έχει επικρίνει τις κυρώσεις της Ευρώπης κατά της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης