Goldman Sachs: Παράγοντας κινδύνου για τις μετοχικές αποτιμήσεις το Grexit

Goldman Sachs: Παράγοντας κινδύνου για τις μετοχικές αποτιμήσεις το Grexit

Σαφώς ένα Grexit θα πλήξει πριν και πρώτα απ' όλα το ελληνικό χρηματιστήριο και τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, οι οποίες ούτως ή άλλως βρίσκονται κοντά σε χαμηλά αρκετών ετών

Reuters: Aπώλειες δεκάδων δισ. ευρώ στην ΕΚΤ από ένα Grexit
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί έναν παράγοντα που μπορεί να πλήξει τις μετοχικές αποτιμήσεις και να οδηγήσει χαμηλότερα τις χρηματιστηριακές αγορές, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs για την πορεία των διεθνών αγορών.

Σαφώς ένα Grexit θα πλήξει πριν και πρώτα απ' όλα το ελληνικό χρηματιστήριο και τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, οι οποίες ούτως ή άλλως βρίσκονται κοντά σε χαμηλά αρκετών ετών.

Πέραν του Grexit στους παράγοντες κινδύνου για τις μετοχικές αποτιμήσεις (σε παγκόσμιο επίπεδο), εντάσσεται η αύξηση των επιτοκίων (κυρίως από τη Fed), η ύπαρξη έντονης μεταβλητότητας στις αγορές χρήματος και η πορεία αναδυόμενων αγορών όπως αυτή της Κίνας.

Κλείσιμο


Εν γένει, όμως, ο οίκος διατηρεί την «υπέρβαρη» (overweight) σύσταση για τις μετοχές, τονίζοντας ότι ακολουθούν πολύ καλή πορεία από την αρχή του έτους. Πιθανώς οι υψηλές αποτιμήσεις και η ενίσχυση της μεταβλητότητας μπορεί να οδηγήσει σε διόρθωση, αλλά οι αναλυτές του οίκου θεωρούν ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να «ανθίσταται» στις πιέσεις. Όπως τονίζουν μία καλή μέθοδος προστασίας για τους επενδυτές θα είναι να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής διασποράς τόσο σε επίπεδο κλάδων όσο και σε επίπεδο αγορών.

Η «υπέρβαρη» σύσταση ισχύει για τις αγορές Ευρώπης και Ιαπωνίας, ενώ γι' αυτές Ασίας εκτός Ιαπωνίας ο οίκος διατηρεί «ουδέτερη» (neutral) σύσταση και δεν εμφανίζεται τόσο αισιόδοξος για την αγορά των ΗΠΑ, με δεδομένη την επικείμενη αύξηση επιτοκίων από την Fed. Έτσι η Goldman Sachs προσδίδει «υπόβαρη» (underweight) σύσταση για τον δείκτη S&P 500 εντός του επόμενου 12μηνου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης