Bloomberg: Ένα λάθος μπορεί να φέρει την στάση πληρωμών

Bloomberg: Ένα λάθος μπορεί να φέρει την στάση πληρωμών

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει αυξηθεί στο 11,11% από το 11,04% την Παρασκευή ενώ και η απόδοση του διετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 20,8% από το 20,4%

Bloomberg: Ένα λάθος μπορεί να φέρει την στάση πληρωμών
"Στην Αθήνα υπάρχει το ρίσκο το ανείπωτο να γίνει αναπόφευκτο", τονίζει το Bloomberg στο σημερινό του δημοσίευμα που φιγουράρει στην πρώτη θέση της ιστοσελίδας.

Η αβεβαιότητα για την χρηματοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, "βαραίνει" τα ελληνικά ομόλογα τη Δευτέρα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει αυξηθεί στο 11,11% από το 11,04% την Παρασκευή ενώ και η απόδοση του διετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 20,8% από το 20,4%, υποδεικνύοντας ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Brussels Group να βρεθεί μια συμφωνία.

Κλείσιμο
"Η Ελλάδα δεν υπέβαλε λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή. Το σαββατοκύριακο απλά μας έδειξαν μερικές ιδέες. Οι συζητήσεις μέσα σε αυτές τις μέρες έγιναν για να βοηθήσουμε τους Έλληνες να προετοιμάσουν μια λίστα για αύριο... Περιμένουμε ακόμα να λάβουμε τη λίστα τη Δευτέρα" ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο Reuters το βράδυ της Κυριακής.

"Ο μεγαλύτερος φόβος αυτή τη στιγμή είναι μήπως η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη κατά λάθος. Η μόνη βιώσιμη λύση, σε μια ακραία περίπτωση, θα ήταν να μετατραπεί όλο αυτό το χρέος του επίσημου τομέα σε perpetual bond, δηλαδή ομόλογο εις το διηνεκές, και να μην αποπληρωθεί ποτέ" εκτιμά ο Padhraic Garvey, επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων στην ING Groep NV.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης