Μάρδας: Η Μέρκελ έθεσε θέμα μείωσης συντάξεων στη συνάντηση με τον Τσίπρα

Μάρδας: Η Μέρκελ έθεσε θέμα μείωσης συντάξεων στη συνάντηση με τον Τσίπρα

Στα εργασιακά η βασική διαφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια - «Μην βιάζεστε» η απάντησή του για το θέμα του ΕΝΦΙΑ - Ποσοτικοποιημένες οι προτάσεις μας - Όχι σε συνολική αύξηση του ΦΠΑ - Ανοιχτό το θέμα σε συγκεκριμένα νησιά

Μάρδας: Η Μέρκελ έθεσε θέμα μείωσης συντάξεων στη συνάντηση με τον Τσίπρα
Τα εργασιακά παραμένουν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, το βασικό θέμα διαφωνιάς ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τα τεχνικά κλιμάκια.

«Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας. «Αξίζει για τα δύο-τρία θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» πρόσθεσε.

Ειδικά για το θέμα της μείωσης των συντάξεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, μιλώντας στο MEGA, ότι το αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά συμπλήρωσε πως «ξεπεράστηκε με τα μέτρα που προτείναμε ως ισοδύναμα και δεν υπάρχει το θέμε αυτό».

Κλείσιμο
Μιλώντας για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων ο κ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ της Κυριακής.

Για τον ΦΠΑ ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν θα υπάρξει συνολική αύξησή του. «Είναι ένα από τα τέσσερα μέτρα που δεν μπορούμε να συζητήσουμε» συμπλήρωσε ενώ ερωτηθείς για στοχευμένη αύξηση π.χ. σε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη απάντησε «περιμένετε λίγο να δούμε πως θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Αυτό το θέμα έχει μείνει ανοιχτό εκ μέρους αυτών αλλά αφήστε να δούμε».

Απέκλεισε πάντως οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, ξενοδοχεία, τρόφιμα.

Για τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι θέση της κυβέρνησης είναι «να ξαναγυρίσουμε σε μια ρύθμιση όμοια με αυτή του παρελθόντος ώστε να υπάρχει διαφοράς στο κίνησης και θέρμανσης. Που σημαίνει το θέρμανσης να κινηθεί στα 60 λεπτά το λίτρο, και το κίνησης να κατέβει στα κατώτατα επίπεδα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης