FAΖ: Η Αθήνα δεν έχει υποβάλει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων

FAΖ: Η Αθήνα δεν έχει υποβάλει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι «θεσμοί» παραπονέθηκαν για την κακή προετοιμασία των διαπραγματεύσεων»

FAΖ: Η Αθήνα δεν έχει υποβάλει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων
Με τίτλο «Οι πιστωτές παραπονούνται για κακή προετοιμασία των Ελλήνων» και υπότιτλο «Στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους διεθνείς δανειστές της χώρας για μεταρρυθμιστικά σχέδια. Μια ανάλογη λίστα πρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, πρώτα να καταρτιστεί από κοινού», η κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της FAΖ από κύκλους της διαπραγμάτευσης, δεν έχει ακόμη υποβάλει λίστα με μεταρρυθμιστικά σχέδια στις Βρυξέλλες».
   
«Ναι μεν συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Αθήνας και των πιστωτών της χώρας την Παρασκευή το βράδυ για μια πρώτη συνεδρίαση, αλλά εκεί συζητήθηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα. Η ατμόσφαιρα περιγράφηκε κατόπιν ως νηφάλια. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ΕΜΣ παραπονέθηκαν για την κακή προετοιμασία των διαπραγματεύσεων», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και προσθέτει ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ακυρωθεί επανειλημμένως συνεδριάσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.
   
«Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ελληνικά υπουργεία στους εκπροσώπους των πιστωτών, παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Δευτέρα», τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος των πιστωτών δηλώνει στην εφημερίδα «ήταν απογοητευτικές ημέρες».
   
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο στις 13:00 και επρόκειτο να κρατήσουν όλο το Σαββατοκύριακο. «Η λίστα θα καταρτιστεί πλέον από κοινού», μεταφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους των πιστωτών και αναφέρει ακόμη ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Αν ως τότε υπάρχει λίστα, συνεχίζει, θα μπορούσαν οι υπουργοί Οικονομικών να συμμετάσχουν μετά το Πάσχα (ενν. των Καθολικών) σε μια έκτακτη συνάντηση. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει στο μεταξύ να αποφασίσει στην Βουλή κάποιες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. 

«Αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν την λίστα και διαπιστώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδεσμευτεί μια τελευταία δανειακή δόση ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», επισημαίνεται.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης