Ιταλία: Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει η κυβέρνηση

Ιταλία: Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει η κυβέρνηση

Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια και η τρέχουσα πρόβλεψη της κυβέρνησης περί ανάπτυξης 0,6% είχε θεωρηθεί αισιόδοξη όταν είχε γίνει, το περασμένο φθινόπωρο

Ιταλία: Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει η κυβέρνηση
Ελαφρά προς τα πάνω, στο 0,7% του ΑΕΠ, ενδέχεται να αναθεωρήσει την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας η κυβέρνηση της Ιταλίας, όταν δώσει στη δημοσιότητα τις νέες οικονομικές και δημοσιονομικές της προβλέψεις τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα η υπουργός αρμόδια για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Μαρία Έλενα Μπόσκι.

Μέχρι σήμερα γινόταν λόγος για ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ της χώρας για το έτος 2015.
Η κ. Μπόσκι ανέφερε σε εκδήλωση της ένωσης των λιανέμπορων Confcommercio ότι η κυβέρνηση στο έγγραφό της για την πορεία της οικονομίας, το οποίο θα δημοσιοποιήσει την 10η Απριλίου, θα διατυπώνει μια «επιφυλακτική» πρόβλεψη για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, η οποία «θα είναι πιθανόν 0,7%» του ΑΕΠ.

Η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια και η τρέχουσα πρόβλεψη της κυβέρνησης περί ανάπτυξης 0,6% είχε θεωρηθεί αισιόδοξη όταν είχε γίνει, το περασμένο φθινόπωρο.

Πάντως, αν και τα πρόσφατα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ανομοιόμορφα, οι προοπτικές της Ιταλίας, όπως και άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης, μοιάζουν να έχουν βελτιωθεί, λόγω της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, της πρόσφατης μείωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Κλείσιμο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Τράπεζα της Ιταλίας πρόσφατα προέβλεψαν ότι η οικονομία της Ιταλίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% φέτος.

Την Παρασκευή η Confcommercio έκανε μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, περί ανάπτυξης 1,1%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης