«Αγκάθι» η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η 13η σύνταξη για το Brussels Group

«Αγκάθι» η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η 13η σύνταξη για το Brussels Group

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά 13ης σύνταξης κόστους 545 εκατ. ευρώ

«Αγκάθι» η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η 13η σύνταξη για το Brussels Group
«Αγκάθι» φαίνεται να αποτελεί το ασφαλιστικό στις συζητήσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στις Βρυξέλλες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις ρυθμίσεις για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την 13η σύνταξη που προτείνει η κυβέρνηση, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Ειδικότερα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα για την επαναφορά 13ης σύνταξης κόστους 545 εκατ. ευρώ, για την αναστολή ή κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος επικουρικών συντάξεων κόστους 376 εκ ευρώ και για την αλλαγή του υπολογισμού των εφάπαξ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 921 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, πάντως, οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν παρά τις πιέσεις των θεσμών. Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα νέων μειώσεων σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας στρέφει τη προσοχή του στην αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων με τον αναπληρωτή υπουργό να εκτιμά ότι από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις 100 δόσεις θα εισρεύσουν στα ταμεία 1,46 δις ευρώ.

Ο υπουργός δεν κρύβει επίσης την ικανοποίηση του που μόνο στις δυο πρώτες μέρες της ρύθμισης οι οφειλέτες του ΙΚΑ ρύθμισαν 232 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να μπουν ως άμεσα έσοδα στα ταμεία του ΙΚΑ 16 εκατ. ευρώ...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης