Μέτρα για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης προτείνει η Πορτογαλία

Μέτρα για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης προτείνει η Πορτογαλία

Επιθυμεί να επωφελούνται και οι περιφέρειες από τις ευρωπαϊκές επενδύσεις και τους δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης

Μέτρα για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης προτείνει η Πορτογαλία
Προτάσεις για μια βαθύτερη οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης παρουσίασε η Πορτογαλία σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω της τις κρίσεις χρέους στην ζώνη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το έγγραφο της χώρας, με τίτλο «Το χαμένο κομμάτι του παζλ της οικονομικής και νομισματικής ένωσης: Συντονισμός της οικονομικής πολιτικής», περιλαμβάνει προτάσεις όπως τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού επιδόματος ανεργίας για τα μέλη της ευρωζώνης, ώστε να εξισορροπείται ο δημοσιονομικός αντίκτυπος στις διαφορετικές οικονομίες οι οποίες ωστόσο μοιράζονται μια κοινή νομισματική πολιτική.

Απομονωμένη γεωγραφικά από τον πυρήνα της Ευρωζώνης, όπως και η Ελλάδα, η χώρα επιθυμεί να επωφελούνται και οι περιφέρειες από τις ευρωπαϊκές επενδύσεις και τους δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης.

Κλείσιμο
«Τα κράτη μέλη πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι οι διασυνοριακές συνεργασίες θα δημιουργήσουν θετικές δευτερογενείς επιδράσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Οι τρέχοντες κανόνες της Ευρωζώνης επιβάλλουν στις κυβερνήσεις να πετύχουν ορισμένους στόχους στον προϋπολογισμό τους και να προβαίνουν σε μεταρρυθμίσεις στην δομή των οικονομιών τους...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης