Μάρδας στους FT: Θα πληρώσουμε εγκαίρως μισθούς και συντάξεις

Μάρδας στους FT: Θα πληρώσουμε εγκαίρως μισθούς και συντάξεις

Ανέφερε πως δεν μπόρεσε να δώσει οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις για μία ξεχωριστή πληρωμή ύψους 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, κάτι που εποπτεύεται από ξεχωριστό τμήμα εντός του υπουργείου

Μάρδας στους FT: Θα πληρώσουμε εγκαίρως μισθούς και συντάξεις
«Ότι χρειάζεται να πληρωθεί θα πληρωθεί στην ώρα του», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στους Financial Times, καταρρίπτοντας παράλληλα ως «απολύτως αβάσιμες» τις εικασίες ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και ότι θα χρειαστεί να εκδόσει IOUs ύψους 1,7 δισ. ευρώ για να καλύψει μέρος του «λογαριασμού».

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταβολές στο τέλος του μήνα, ο κ. Μάρδας είπε στους FT πως «ότι χρειάζεται να πληρωθεί θα πληρωθεί στην ώρα του», τονίζοντας πως αυτό σημαίνει μισθούς, συντάξεις και τα επιδόματα του ΙΚΑ.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν μπόρεσε να δώσει οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις για μία ξεχωριστή πληρωμή ύψους 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, κάτι που εποπτεύεται από ξεχωριστό τμήμα εντός του υπουργείου. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στην Ελλάδα έχει σημάνει νέος συναγερμός, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νέα κυβέρνηση, δεν έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει τόσο τις εσωτερικές υποχρεώσεις όσο και το ΔΝΤ και είναι πολύ πιθανό να χρεοκοπήσει...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης