Έτοιμες έως τη Δευτέρα οι μεταρρυθμίσεις, πιθανό Eurogroup την Τετάρτη

Έτοιμες έως τη Δευτέρα οι μεταρρυθμίσεις, πιθανό Eurogroup την Τετάρτη

Απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - Δεν αποκλείεται το κρίσιμο Eurogroup να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να ετοιμαστεί πλήρως ο κατάλογος - Θα ακολουθήσει Euroworking Group την Παρασκευή

Έτοιμες έως τη Δευτέρα οι μεταρρυθμίσεις, πιθανό Eurogroup την Τετάρτη
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να είναι έτοιμη όσο το δυνατό συντομότερα η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιαστεί στους εταίρους.

Χαρακτηριστικές είναι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι η σύσκεψη για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Οικονομικών είχε ξεκινήσει από τις 9 το πρωί της Πέμπτης και δεν είχε τελειώσει μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα διαρρέει η ελληνική πλευρά, επικρατεί αισιοδοξία ότι η λίστα θα είναι έτοιμη έως τη Δευτέρα, καθώς απομένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να θεωρηθεί πλήρης και έτοιμη να δοθεί στους θεσμούς.

Κλείσιμο
Στόχος είναι να ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των 7,2 δισ. ευρώ προς τη χώρα και σ' αυτό το πλαίσιο στα μέτρα που θα παρουσιαστούν στους εταίρους θα περιλαμβάνονται και κάποια που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα, όπως η καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», ο εντοπισμός και έλεγχος των off shore εταιρειών, η εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, αλλά και η εξέταση των λιστών Λαγκάρντ και Φαλσιανί. Στη λίστα θα περιλαμβάνονται και ιδωτικοποιήσεις.


Eurogroup την Τετάρτη;

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείεται η πιθανότητα το κρίσιμο Eurogroup να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να ετοιμαστεί πλήρως ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένουν οι δανειστές.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί Brussels Group - πιθανόν την Παρασκευή- ενώ πριν το κρίσιμο Eurogroup θα υπάρξει και νέα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. 

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group ετέθη επιτακτικά από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων η απαίτηση να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα για τη χώρα μας. Επισημάνθηκε έντονα ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ακόμα και αν τελικώς έδινε ο EFSF τα 1,2 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση ζητά να της επιστραφούν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» από τους λογαριασμούς του ελληνικού δημοσίου –αίτημα πάντως για το οποίο διαπιστώνεται πως υπάρχουν και σοβαρά νομικά εμπόδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης