Goldman Sachs: Απομονωμένο το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών από την ευρωζώνη

Goldman Sachs: Απομονωμένο το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών από την ευρωζώνη

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει το 14,2% των καταθέσεών τους, με το ποσό αυτό να διαμορφώνεται στα 25 δισ. ευρώ, σύμφωνα με report της τράπεζας

Goldman Sachs: Απομονωμένο το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών από την ευρωζώνη
Την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε ό,τι αφορά στις εκροές καταθέσεων αλλά και την εξάρτησή του από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, εξετάζει σε report της η Goldman Sachs.

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τις εκροές καταθέσεων τον Φεβρουάριο, η Goldman Sachs τονίζει ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει το 14,2% των καταθέσεών τους, με το ποσό αυτό να διαμορφώνεται στα 25 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι καταθέσεις από επιχειρήσεις έχουν υποχωρήσει κατά 30%, αυτές ιδιωτών κατά 14%, ενώ άλλες μορφές καταθέσεων έχουν υποχωρήσει κατά 14%.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ έχει ενισχυθεί σημαντικά, φθάνοντας στα 30 δισ. ευρώ κατά το τελευταίο τρίμηνο. Πλέον το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – που αντιστοιχεί στο 1,2% της ευρωζώνης – αντιστοιχεί στο 19% της συνολικής χρηματοδότησης της ΕΚΤ, ενώ το 26% των assets των ελληνικών τραπεζών χρηματοδοτούνται από την ΕΚΤ.

Όμως η όχι και τόσο θετική εικόνα των ελληνικών τραπεζών - βάσει των δύο συγκεκριμένων εξεταζόμενων στοιχείων - δεν φαίνεται να επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης