«Μπλόκο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση

«Μπλόκο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση

Διαβάστε την επιστολή προς την ελληνική πλευρά του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο - Ζητά να «παγώσουν» τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο

«Μπλόκο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση
«Εντολή» στην ελληνική κυβέρνηση να «παγώσει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση φέρεται να έδωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, όπως τουλάχιστον αναφέρει το βρετανικό δίκτυο Channel 4.

Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο κ. Κοστέλο απαίτησε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είναι για παράδειγμα η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή τροφίμων σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Όπως αναφέρει ο Μέισον, ο Κοστέλο με επιστολή του «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς το θεωρεί «ασυνεπές» ως προς τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αφού προωθείται «μονομερώς» και «με έναν πρόχειρο τρόπο».

Κλείσιμο
Ο Κοστέλο, σύμφωνα πάντα με τον Πολ Μέισον, υποστηρίζει πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν διαβουλεύσεις, μεταξύ άλλων και για τη συνέπεια ως προς τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συμπαγές και πλήρες πακέτο» σημειώνει. 

Παράλληλα, ο κ. Κοστέλο θέτει «βέτο» και για το νομοσχέδιο που αφορά φορολογικά θέματα, ήτοι στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον το γράμμα του κ. Κοστέλλο αναφέρει τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαμε χθες το βράδυ (σ.σ. το βράδυ της Δευτέρας) αναφέρατε το προγραμματισμό σας να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου για την «ανθρωπιστική κρίση». Καταλάβαμε επίσης ότι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, βρίσκονται στο δρόμο και θα πάνε σύντομα στη Βουλή. 

Θα σας συνιστούσαμε πρώτα να έχετε τις απαραίτητες πολιτικές διαβουλεύσεις, ανάμεσα στις οποίες και η συνέπεια με τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις. Υπάρχουν αρκετά θέματα για να συζητηθούν και έχουμε ανάγκη να τα δούμε σαν μια συνεκτική και ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν σαν προχωρούσατε μονομερώς και με έναν αποσπασματικό τρόπο που δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχετε λάβει, όπως διατυπώθηκαν στο ανακοινωθέν του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

To κείμενο στα αγγλικά έχει ως εξής
“During our teleconference last night, you mentioned the planned parliament passage tomorrow of the ‘humanitarian crisis’ bill. We also understand that other policy initiatives, including the instalment scheme law, are in train that are to go to parliament shortly.

“We would strongly urge having the proper policy consultations first, including consistency with reform efforts. There are several issues to be discussed and we need to do them as a coherent and comprehensive package.

“Doing otherwise would be proceeding unilaterally and in a piecemeal manner that is inconsistent with the commitments made, including to the Eurogroup as stated in the February 20 communiqué.”


Την είδηση-«βόμβα» μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg.

Τα δύο εν λόγω νομοσχέδια θεωρούνται από τους «θεσμούς» ως μονομερής ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης