Παναρίτη: «Είναι ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 46 ετών»

Παναρίτη: «Είναι ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 46 ετών»

«Μπλόκο» από την σύμβουλο του Βαρουφάκη στις πρόωρες συντάξεις - «Απαξιωτικό προς την Ελλάδα το κλίμα στις διαπραγματεύσεις» τόνισε για το Brussels Group - «Πιο "σκληροί" του ΔΝΤ, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ δουλεύουν σαν υπάλληλοι τραπεζών και της ΕΕ σαν γραφειοκράτες»

Παναρίτη: «Είναι ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 46 ετών»
Την «ακτινογραφία» των εκπροσώπων των Θεσμών που συμμετείχαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Brussels Group έκανε σε αναλυτική της ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη, σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών, είπε η κυρία Παναρίτη, περιγράφοντας αναλυτικά πως οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι οι πλέον «σκληροί» και αμετακίνητοι, «στρατιωτικοποιημένοι» όπως είπε, καθώς ξέρουν πολύ καλά τι ζητούν και επιμένουν έως ότου το πάρουν. Κατά την κυρία Παναρίτη, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και τέλος χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γραφειοκράτες που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν. 

Πολλές φορές η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική είπε ακόμα η κυρία Παναρίτη, σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα. 

Κλείσιμο
Τέλος, η κυρία Παναρίτη, προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το  0,6%, αντί του 1,5%, επισημαίνοντας πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα τις «κραυγαλέες» περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

«Είναι ντροπή να υπάρχουν συνταξιούχοι 45 και 46 ετών. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης