Σύσκεψη Τσίπρα-Στουρνάρα στο Μαξίμου

Σύσκεψη Τσίπρα-Στουρνάρα στο Μαξίμου

Ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για όσα έγιναν χθες με Ντράγκι στη Λευκωσία - Δραγασάκης: Ο Ντράγκι θα έπρεπε να κάνει περισσότερα

Σύσκεψη Τσίπρα-Στουρνάρα στο Μαξίμου
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Στην κυβέρνηση θεωρούν «κακό οιωνό» για τις διαθέσεις των δανειστών στο επικείμενο Εurogroup της Δευτέρας, την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ανοίξει τις «κάνουλες» της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας.

Κλείσιμο


«Στην αρχή μας έλεγαν ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε πρόγραμμα μετά την 1η Μαρτίου και ήδη είμαστε. Τώρα ανακάλυψαν ότι έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια χρηματοδότησης και δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω;» έλεγαν χαρακτηριστικά στο υπουργείο Οικονομικών συνομιλητές και συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σήμερα Παρασκευή πάντως ο ΟΔΔΗΧ πρέπει να αποπληρώσει 298,8 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ από το πρώτο δάνειο διάσωσης της Ελλάδας και άλλα 1,4 δισ. για έντοκα γραμμάτια. Θα πρέπει όμως να έχει την άνεση να κάνει το ίδιο και την άλλη εβδομάδα. Την άλλη Παρασκευή θα πρέπει να βρει και να πληρώσει ακόμα 336 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και 1,6 δισ. για έντοκα γραμμάτια. Τα 500 εκατ. ευρώ που η ΕΚΤ ενέκρινε για να αντλήσουν οι τράπεζες, επαρκούν οριακά μόλις για να μη συμβεί «ατύχημα».
 
Δραγασάκης: Ο Ντράγκι θα έπρεπε να κάνει περισσότερα

Την άποψη ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ δεν αντανακλούν πλήρως τη συμφωνία η οποία υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής, Γ. Δραγασάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Δραγασάκης, τόνισε ότι «πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ο κ. Ντράγκι, έστειλε και ορισμένα θετικά μηνύματα, κυρίως μέσω της δήλωσης ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

Τόνισε ακόμη ότι «η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά», σχολιάζοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που ενδεχομένως να θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά το Eurogroup της Δευτέρας ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα προσέλθει με ένα επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δραγασάκης, ενώ όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης