Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup δεν θα συζητήσει τρίτο πακέτο βοήθειας

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup δεν θα συζητήσει τρίτο πακέτο βοήθειας

Διαψεύδονται οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος -Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ δεν γνωρίζει τίποτα για πακέτο 30-50 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως διευκρινίζει ο Μάρτιν Γέγκερ
 

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup δεν θα συζητήσει τρίτο πακέτο βοήθειας
Δεν θα γίνει συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λούις Ντε Γκίνδος, ο οποίος αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται νέο πακέτο για την Ελλάδα, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε ότι τώρα το ζήτημα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η οποία είναι απαραίτητη, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για αποπληρωμή των ανοιχτών κονδυλίων. «Κατά τα άλλα, δεν ασχολούμαστε καθόλου με ένα τρίτο πρόγραμμα. Υπήρξε από την Αθήνα αυτή η σαφής και απολύτως αδιαμφισβήτητη δήλωση από τον κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί ένα τρίτο πακέτο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες του Βερολίνου από την ελληνική κυβέρνηση για το Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Γιέγκερ σημείωσε ότι «τη Δευτέρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνει συζήτηση για την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Έχουμε μία συμφωνία με την Ελλάδα. Έχουμε μία δήλωση που είναι πολύ ξεκάθαρη, όπου διευκρινίζονται όροι και επόμενα βήματα. Περιμένουμε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στη βάση της υπάρχουσας λίστας και ότι τότε αυτό το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, ώστε οι τρεις θεσμοί να μπορέσουν να κάνουν έναν τελικό έλεγχο. Και αυτός ο τελικός έλεγχος και το θετικό του αποτέλεσμα αποτελεί προϋπόθεση για την αποπληρωμή των πόρων σε εκκρεμότητα».

Κλείσιμο
«Από τη δική μας σκοπιά έχουν ειπωθεί όλα» υπογράμμισε ο κ. Γιέγκερ για να συμπληρώσει ότι «τώρα πρέπει να γίνει δουλειά. Μέχρι τώρα γινόταν συζήτηση. Τώρα είναι ώρα να υλοποιηθούν μέτρα» και να διευκρινίσει ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα στην Ευρωζώνη, ενώ σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για την Ελλάδα. «Περιμένουμε τη Δευτέρα, αντιθέτως προς τις περασμένες εβδομάδες, ένα απολύτως κανονικό Εurogroup, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα στην ατζέντα» κατέληξε ο κ. Γιέγκερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης