Κύπρος: Αναδρομικές συντάξεις 10 μηνών ζητά πρώην κεντρικός τραπεζίτης

Κύπρος: Αναδρομικές συντάξεις 10 μηνών ζητά πρώην κεντρικός τραπεζίτης

Σύμφωνα με την Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» ο Πανίκος Δημητριάδης ζητά επιπρόσθετα και αναδρομικά, σύνταξη €13.561, από την πρώτη ημέρα της αποχώρησής του από την Κεντρική Τράπεζα, στις 10 Απριλίου του 2014 μέχρι σήμερα

Κύπρος: Αναδρομικές συντάξεις 10 μηνών ζητά πρώην κεντρικός τραπεζίτης
Ως πρόκληση θεωρεί η κυπριακή κυβέρνηση την απαίτηση του τέως Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη να διεκδικήσει αναδρομικώς  συντάξεις δέκα μηνών ύψους 13.561 ευρώ.

Ο κ. Δημητριάδης έπειτα από προστριβές που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε συμφωνήσει να αποχωρήσει με αντάλλαγμα να τερματιστεί ποινική έρευνα εναντίον του για πλαστογραφία.

Παράλληλα είχε απαιτήσεις και πήρε  €265.000 ως αποζημίωση, με όρο να κατατεθούν σε τράπεζα του εξωτερικού. Παράλληλα πήρε και σύνταξη για μόλις δύο χρόνια θητείας στη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Σύμφωνα με την Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» ζητά επιπρόσθετα και αναδρομικά, σύνταξη €13.561, από την πρώτη ημέρα της αποχώρησής του από την Κεντρική Τράπεζα, στις 10 Απριλίου του 2014 μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Ο κ. Πανίκος Δημητριάδης που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, αμφισβητεί δικαστικώς γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας, ότι ως πρώην αξιωματούχος εμπίπτει στον Περί Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Νόμο, ο οποίος ορίζει ότι η ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης είναι ο πρώτος μήνας μετά τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας του.

Ο κ. Δημητριάδης γεννήθηκε το 1959, μόλις προσφάτως δηλαδή έχει κλείσει τα 56. Ο κ. Δημητριάδης είχε υπογράψει δήλωση ότι ικανοποιείται πλήρως με τις αφορολόγητες €265.000 ευρώ που πήρε για να φύγει από την Κεντρική στις 10 Απριλίου 2014 «και δεν έχει, ούτε προτίθεται να εγείρει οποιαδήποτε άλλη απαίτηση».

Οι απολαβές για δύο χρόνια θητείας στην Κεντρική ανήλθαν στις €705.000.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης