Επιμένει ο Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί τρίτο πακέτο

Επιμένει ο Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί τρίτο πακέτο

Μετά το πέρας της τετράμηνης παράτασης - Μπορεί να υπάρξει μέσω μίας πιστωτικής γραμμής, την οποία θα προσφέρει η Ευρωζώνη, λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν 

Επιμένει ο Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί τρίτο πακέτο
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η Ελλάδα να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης, μετά το πέρας της 4μηνης παράτασης, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.

Μάλιστα αυτό το «τρίτο πακέτο» μπορεί να υπάρξει μέσω μίας πιστωτικής γραμμής, την οποία θα προσφέρει η Ευρωζώνη.

Μιλώντας στο Bloomberg ο κ. Dombrovskis υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις που προέρχονται από το τρέχον πρόγραμμα, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέα συμφωνία όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί. Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε συζητήσει πως η Ελλάδα θα επέστρεφε στις αγορές, πιθανώς και μέσω μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Αυτό το σενάριο, όμως, μοιάζει λιγότερο πιθανό αυτή τη στιγμή, με δεδομένη και την τρέχουσα χρηματοπιστωτική αστάθεια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα επανέλαβε ότι τυχόν μελλοντική βοήθεια προς την Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την απόδοση της χώρας στο τρέχον πρόγραμμα.

«Εάν δούμε ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα αφορούν την ολοκλήρωση του προγράμματος, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και όντως η Ελλάδα παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της και στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, νομίζω ότι η διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης θα είναι πιο εύκολες», προσέθεσε ο κ. Dombrovskis.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης