Η Telegraph «ανακάλυψε» καθυστερημένα τα νέα ελληνικά χαρτονομίσματα

Η Telegraph «ανακάλυψε» καθυστερημένα τα νέα ελληνικά χαρτονομίσματα

Σύμφωνα με το άρθρο η παρουσίαση των χαρτονομισμάτων είναι αστεία μόνο κατά το ήμισυ, συνδέοντάς την με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα

Η Telegraph «ανακάλυψε» καθυστερημένα τα νέα ελληνικά χαρτονομίσματα
Πριν από 10 ημέρες η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι κάθονταν στο ίδιο τραπέζι στο Eurgroup για να συμφωνήσουν την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Καθώς η επιτυχία των διαπραγματεύσεων δεν ήταν ακόμη βέβαιη, χρήστες του Twitter θυμήθηκαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή Παύλου Βατικιώτη, που είχε παρουσίασε τις προτάσεις του από το 2013, και τις «αποθέωσαν»! Οι ιδέες περιελάμβαναν από τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Οδυσσέα Ελύτη, μέχρι την Μαρία Κάλλας και την Μελίνα Μερκούρη.

Με καθυστέρηση λοιπόν η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσίασε τα σχέδια των χαρτονομισμάτων σε άρθρο του Ambrose Evans-Pritchard.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τα χαρτονομίσματα είναι ήδη έτοιμα από αισθητικής άποψης, ενώ αποσαφηνίζει ότι πρόκειται για σχέδια γραφιστών.

Ο Evans-Pritchard παρουσιάζοντας το νέο χαρτονόμισμα των 50 δραχμών τονίζει ότι θα έχει την μορφή του Κορνήλιου Καστοριάδη, «του μαρξιστή φιλόσοφου και ορκισμένου εχθρού των ιδιωτικοποιήσεων», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι σε εκείνο των 200 δραχμών θα υπάρχει ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Ο Βρετανός αρθρογράφος τονίζει πάντως ότι αυτή η παρουσίαση είναι αστεία μόνο κατά το ήμισυ, συνδέοντάς την με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης