Η Γαλλία ελπίζει ότι η Total θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η Γαλλία ελπίζει ότι η Total θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ

Επιθυμεί να παραμείνει η  εταιρεία  στην κυπριακή ΑΟΖ και να προχωρήσει σε περαιτέρω σεισμικές έρευνες, κυρίως στο θαλάσσιο τεμάχιο 11

Η Γαλλία ελπίζει ότι η Total θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ
Την ελπίδα της ότι θα επιτευχθεί  συμφωνία μεταξύ της κυπριακής Κυβέρνησης και της Total εκφράζει η γαλλική κυβέρνηση η οποία επιθυμεί να παραμείνει η  εταιρεία  στην κυπριακή ΑΟΖ και να προχωρήσει σε περαιτέρω σεισμικές έρευνες, κυρίως στο θαλάσσιο τεμάχιο 11.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Jean-Luc Florent, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μετά την απόφαση της εταιρείας να φύγει από την κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι η γαλλική Κυβέρνηση είναι απογοητευμένη, όπως είναι και η ίδια η εταιρεία και η κυπριακή κυβέρνηση, λόγω του συμπεράσματος της Total ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική που να δικαιολογεί τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στα τεμάχια 10 και 11.

Μιλώντας στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης, στο Σπίτι της ΕΕ, στη Λευκωσία, ο κ. Florent είπε ότι η γαλλική Κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Ενέργειας.

Τέλος, ανέφερε ότι σε περίπτωση συμφωνίας, η κατάσταση θα τύχει ξανά αξιολόγησης σε ένα ή ενάμιση χρόνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης